301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
09 Temmuz 2024 - Salı 22:58 Bu haber 706 kez okundu
 
Adana Ak Parti çıkarılan işçilerin haklarını arayacak!
Adana Ak Parti çıkarılan işçilerin haklarını arayacak!
SİYASET Haberi


Adana Ak Parti İl Başkanı Ozan Gülaçtı, Ak Parti İl Binasında düzenlediği basın toplantıda; seçim sürecini ve belediyelerden çıkarılan işçilerin durumunu anlattı. Gülaçtı, demokrasinin gereği olan seçim sonuçlarını büyük bir saygıyla karşıladıklarını belirterek, "Adana’mıza ve hemşerilerimize güzel hizmetler üretmelerini temenni ediyoruz" dedi.

 

AK Parti Adana il binasında basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Ozan Gülaçtı, demokrasinin gereği olan seçim sonuçlarını büyük bir saygıyla karşıladıklarını belirterek, "Adana’mıza ve hemşerilerimize güzel hizmetler üretmelerini temenni ediyoruz" dedi. Şehir için yapılacak her faydalı icraatın destekçisi olacaklarını vurguladı.

 

“Millet iradesi her şeyin üzerindedir”

Ozan Gülaçtı, “Bildiğiniz üzere yaklaşık 3 ay önce demokrasimizin gereği olan seçimlerin bir merhalesi olan yerel seçim sürecini geride bıraktık. Millet iradesini daima her şeyin üzerinde tutan bir siyasi hareket olarak ortaya çıkan sonuçları, milletimizin kararını büyük saygı ile karşıladık ve buradan kazanan tüm adayları tekraren tebrik ediyor,  Adana’mıza ve hemşerilerimize güzel hizmetler üretmelerini temenni ediyoruz. Biz siyasi görüşlerden bağımsız olarak şehrimiz ve ülkemiz için; iş, eser, hizmet üreten herkesi ön şartsız şekilde takdir etmeye ve alkışlamaya hazırız. Tüm kamuoyunun bunu net olarak bilmesini isteriz” diyerek basın toplantısına başladı.

“Üzücü icraatlara tanıklık ediyoruz”

Ozan Gülaçtı, “Geçtiğimiz dönem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği gerek Büyükşehir Belediye’si gerekse de ilçe belediye meclislerinde bu tavrımızı net olarak ortaya koyarak getirilen tüm eser ve hizmet içerikli teklif ve önerilere olumlu cevap verdik, müspet yönde oy kullandık. Yeni dönemde de tüm Adanalıların bilmesini isteriz ki; bu şehir için yapılacak olan faydalı her icraatın destekçisi olacak ve gerçekleşmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Ancak bizlerin ortaya koyduğu bu yapıcı ve net tavra rağmen ne yazık ki, Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinden henüz görev sürelerinin başında olmalarına rağmen ortaya koydukları üzücü icraatlara tanıklık ediyoruz” dedi.

 

Seyhan Belediyesi’nde devam eden iş yavaşlatma eylemi ile ilgili olarak belediye çalışanlarının yanında olduklarını ve onlara destek vereceklerini açıklayan Gülaçtı şunları söyledi: “Seyhan Belediye’sinde belediye çalışanları 1 ay önce başlattıkları iş yavaşlatma eylemlerini sürdürüyor. Meşru haklarını almakta zorlanan çalışanlar halen her gün belediye ana binası içerisinde bulunan meydanda toplanarak seslerini yönetime duyurmaya çalışıyorlar. Diğer taraftan memur ve sözleşmeli personelin Ramazan Bayramından bu tarafa ikramiyelerinden, sosyal denge alacaklarına, ulaşım yardımından birçok farklı kalemde toplamda milyonlarca lira alacakları ödenmiyor. Şimdi soralım Seyhan Belediyesi’ne, hani belediyenin maddi durumundan dem vurarak işçi, emekçi ve memurların haklarını teslim edemiyorsunuz ya; bu belediyeyi iki dönemdir CHP’li belediye başkanları yönetiyor. Bir dönem önce şu anda Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Karalar, geçtiğimiz dönemde yine CHP’li Belediye Başkanı Sayın Akay bu belediyeyi yönetti. Devlet imkanları, ödenekler, kent meydanı gibi sözde projelere, meydansız meydanlara gömülerek belediye sürdürülemez hale geldiyse bunun müsebbibi doğrudan CHP’nin yönetim ya da yönetimsizlik anlayışıdır. Seyhan’da son 10 yılda kendilerinin başlayıp kendilerinin bitirdiği tek proje olmamakla birlikte mevcut park, bahçelerin, önceki dönemlerden gelen eserlerin de durumu hepimizin gözleri önünde…”

 

“Yeraltı çöp konteynerleri  Adana’ya olmaz demiştik”

Ak Parti grubu olarak yer altı çöp konteynerlerinin  Adana iklim koşullarına uygun olmadığı gerekçesiyle zamanında reddettiklerini, ancak buna rağmen ısrarla yapıldığını dile getiren Gülaçtı, “Rutubet ve kokusunun önüne geçemedikleri bu milyonlarca liralık yatırımı şimdi kapatarak eski sisteme dönüyorlar. Şehrin merkezinde, Gazipaşa’da, Ziya Paşa’da dahi akşam saatlerinde merkezi noktalarda çöp yığınları görür hale gelinmiş durumda. 90’ların sorunlarını bizlere yaşatan basiretsiz yönetimlerle karşı karşıya kalan bir Adana var” dedi.

“Çukurova’da kötü mali tablo eleştirileri”

Gülaçtı konuşmasında Çukurova Belediyesinin asfalt sorununa değinerek şu ifadeleri kullandı: “Çukurova Belediyesi’nde benzer bir durum söz konusu. 2 dönemdir yine CHP’li Belediye Başkanı Sayın Çetin tarafından yönetilen belediyenin yönetimini teslim alan yine CHP’li olan yeni yönetim, seçim propagandası süresince sürekli olarak Çukurova’nın en büyük probleminin asfalt ve temizlik olduğunu belirtmesine rağmen gelir gelmez kendi partilerinin önceki belediye başkanının kötü bir mali tablo bıraktığını belirterek asfalt alamayacağını söylüyor.”

 

“Emekçi kardeşlerimizin vekaletini alıyoruz”

AK Parti İl Başkanlığı olarak emekçilerin vekaletlerini ücretsiz olarak aldıklarını ve işe iade süreci gerçekleşene kadar hukuki zeminde mücadeleyi onlarla birlikte üstleneceklerini ifade eden Gülaçtı konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Biz o dönemde de sürekli olarak gerek meclis kürsüsünde gerek yerel gerekse de ulusal basında bu işçi kardeşlerimizin daima yanlarında olmuştuk. Aynı tavrımızı sürdürme noktasında kararlıyız. Biz dün olduğu gibi bugün de, aynı şekilde emekçi kardeşlerimizin yanında durarak, onların haklarını savunarak haklarının iadesi için gereken tüm desteği sağlamak noktasında kararlıyız. AK Parti İl Başkanlığı olarak; İl ve İlçe yönetimlerimizde yer alan avukatlarımız eliyle, ücretsiz olarak emekçi kardeşlerimizin vekâletlerini alıyoruz ve işe iade süreçleri gerçekleşene kadar hukuki zeminde mücadeleyi onlarla birlikte üstleniyoruz.”

AÇ BIRAKILAN SOKAK HAYVANLARI SALDIRGAN OLUYOR

Sokak hayvanları için hukuk düzenleme Ak Parti tarafından açıklanacağını da sözlerine ekleyen il Başkanı Ozan Gülaçtı, sokak hayvanlarının aç bırakılmasından dolayı saldırgan olduğunu, belediyelerin sokak canlarından mamalarının kesilmesini yakın takibe aldıklarını da sözlerine ekledi. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana, Ak, Parti, çıkarılan, işçilerin, haklarını, arayacak!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı