O bir kadın, o bir anne, o bir sanatçı ve o bir hukukçu!
O bir kadın, o bir anne, o bir sanatçı ve o bir hukukçu!
203 defa okunmuş - 12 Mayıs 2024 - Pazar 14:22

Atak-Der. Derneği’nin Anneler Günü matinesinde sahne aldı. Billur gibi sesiyle iki yüzü aşkın davetliye unutulmaz anlar yaşattı. Bütün konukları piste alarak coşturdu. O çok özel bir kadın, o bir anne, o bir sanatçı ve hukukçu kimliği ile sahnede adeta devleşti. Benim diyen sanatçılara taş çıkardı.  Hayatın her alanında İkbal Özlem başarıya imza atmış. Atak-Der derneğinin düzenlediği yılın anneler gününde, ödülünü Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’nın eşi Fidelya Demirçalı ve Atak-Der Dernek Başkanı Zeycan Yılmaz’ın elinden aldı.

 

Birbirinden güzel Türk Sanat Müziği parçalarını okurken, bir yandan da değme stand-upçulara adeta meydan okuyarak hakkında bilgiler veriyordu. Hukukçu bir baba ve öğretmen bir annenin çocuğu olarak, iyi derece ile Hukuk Fakültesini bitirdiğini, ayrıca konservatuar eğitimin aldığını, sayısız besteler yaptığını, albümler çıkardığını, korolarda şeflik  ve öğretmenlik yaptığını 20 yıl otistik bir oğluna bir gün off demeden baktığını, oğlundan çok şeyler öğrendiğini, kültürel etkinliklere katıldığını, STK’larda yer aldığını, dernek kurduğunu, ve Yumurtalık ilçesinde Noter’lik yaptığını sözlerine ekliyor.

Hayıtın birçok alanında yer almış, meslektaşı ve oğullarının babası İshak Arıoğlu ile evli. 30 yıllık meslek yaşamına çok şeyler sığırmış gencecik bir hanımefendi.

Sahnede kendini anlatırken, spastik özürlü oğlunu anlatırken, 20 yıl boyunca oğluna tuvaletini kendisinin yaptırdığını söyledi. Anne mesleği olan öğretmenliği severek yaptığını, baba mesleğini de 30 yıldır sürdürdüğünü, İkbal Özlem olarak’ta sanatçı bir ruha sahip olduğu için de sanata yöneldiğini anlattı.

Zeycan Yılmaz CHP Yüreğir Meclis Üyesi ve aynı zamanda ATAK-DER derneğinin başkanlığını yürütüyor. Eşi bilindiği üzere gazeteci Yusuf Ziya Yılmaz.

Yılmaz’ların organize ettiği ATAK-Der Derneği’nin 1.nci yılında “Anneler günü” şöleni düzenleyerek, o günde sahne alması için Avukat. Noter, sanatçı ve bir anne olan İkbal Özlem’e teklif götürüldü. Engelli annnelerin yer aldığı organizasyona seve seve katılarak en güzel bestelerini okudu.

Yüreğir belediye Başkanının eşi Fidelya Demirçalı ve ATAK-Der Derneği Başkanı Zeycan Yılmaz’ın elinden ‘Yılın annesi” ödülünü aldı.

Katılanları piste davet ederek bir günde olsa anneleri coşturdu.

30 yıllık Avukat İkbal Özlem Yumurtalık ilçesinde Noter…

Bunun yanında sicil toplum örgütlerine destek çıkıyor, seminerlerde görev alıyor, sahneye çıkıyor yani 7/24 hayatı ve hayatını canlı tutmaya devam ediyor. 

 

 

İKBAL ÖZLEM KİMDİR?

 

07.01.1971 tarihinde Adana’da Avukat bir babanın ve öğretmen bir annenin kızı olarak dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi hukuk fakültesini derece ile bitirerek avukat mesleğine başladı. İlk zamanlar Edebiyat ve sözel branştaki derslere girerek ortaokul ve liselerde öğretmenlik yaptı. Böylece hem aile geleneği olan hukukçuluğu, hem de anne mesleği olan öğretmenliği icra etti.

 

27 yaşında anne oldu. 2007 yılında Adana otizm derneğini kurarak başkanlığını yürüttü. Bu arada 2.ci oğlunu dünyaya getirdi. Kendi bölgesinde Otizmle ilgili ilk konferansları, Otistik bir çocuk olan Buğra ÇANKIR, konserini otistik bireylerle ilgili ilk istatiskleri yaptırarak bu konuda ilk kez okullar açtırdı.

 

Bu konudaki çalışmaları spor ve eğitim aktivitelerini hayata geçirerek ilk kez pek çok faaliyete ve bilgilendirmeye ön ayak oldu. Valilikle ortaklaşa ‘Sevgiye Uzanan Eller’ projesi kapsamında eğitime yönelik seminerler verdi. Müftülük ve Adana Barosunu temsilen ‘Kadınlara Medeni Kanundaki Değişiklikleri’ anlatan seminerler verdi. Sayısız radyo ve televizyon programı yaptı.

 

Basın açıklamalarında ve bildirilerde bulundu. Oğluna ait bir güzellik salonu kurdu ve işletti. Son olarak hayalini gerçekleştirerek müzik yaşamında 2 albüm çıkardı. İlk albümü ‘Dostlara Özel’ isimli bilinen klasik Türk Sanat Müziği parçalarını icra etti, İkinci albümü olan ‘Sihir Gibisin’ tamamen kendi besteleri ve sözünü yazdığı parçalardan oluşmakta, hali hazırda 80 civarında bestesi bulunmakta ve halen sivil toplum örgütlerinde Adana Barosu komisyonlarında, Kent konseyi kadın meclisinde ve korolarda görev almaktadır.

 

Bunun yanında 2017 de konservatuarı bitiren sanatcı, her tur müzik yaparak kendini zenginleştirdi. 2022 yılında koro şefi olarak üç koro kurup yönetti, konserler yaparak koro formatını değişik bir konsepte taşıdı. Otizmli oğlunu kaybettikten sonra ona yönelik besteler yapıp klipler çekti. Bir engelsiz yaşam parkı ve spor salonu açtırdı. Serhan’la otizm sınavımız adlı kitabi yazarak otizm konusunda rehberlik yaptı ve hayata dair adlı 2’nci kitabını çıkarmaya hazırlanmaktadır. Sanatçının halen 80’e yakın bestenin sözünü de yazdı. Şeflik yapmaktadır. İki albüm, 10 single ve 16 klibi bulunmaktadır.

 

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...