ALTINORAN’DAN ETEM ÇALIŞKAN ETKİNLİĞİ
ALTINORAN’DAN ETEM ÇALIŞKAN ETKİNLİĞİ
113 defa okunmuş - 14 Mayıs 2024 - Salı 22:08

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Haluk Uygur, “17 Mayıs cuma günü Etem Çalışkan'ın sergisi var. Aynı zamanda bir söyleşi ve onun için Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin ısmarlamasıyla yaptığımız belgeseli göstereceğiz” dedi.

Uygur, “96 yaşındaki Çalışkan'nın en son çalışmalarının yer aldığı "Bir Yörük Öyküsü" isimli sergi, zamanı geldiğinde dünya resim literatürünün konusu olacak şekilde farklı, uçuk ve düşündürücü...

"Miro kadar çocuk, Matisse'den daha renkli" diyebileceğim, harflerin renklerle bir araya gelerek resimsel bir öyküye dönüştüğü baş eser” dedi.

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği tarafından 17 Mayıs Cuma Günü Etem çalışkan etkinliği düzenleniyor.

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Haluk Uygur, “En önemlisi 10 yazar bir araya gelerek Etem Çalışkan için hazırladığımız ve onun sanatını anlatan 150 sayfalık çok özel bir kitap hazırladık. Kitapta hocanın son sergisinin görselleri de yer alıyor” dedi.

Uygur, “K.Atatürk" ikonunun yaratıcısı olan, Anıtkabir'in kitabelerine alın terini akıtmış, ülkemizin en önemli ressamlarından Etem Çalışkan'ın, sergisi, söyleşisi ve sanatını anlatan belgeselinin olacağı etkinliğidir.

96 yaşındaki Çalışkan'nın en son çalışmalarının yer aldığı "Bir Yörük Öyküsü" isimli sergi, zamanı geldiğinde dünya resim literatürünün konusu olacak şekilde farklı, uçuk ve düşündürücü...

"Miro kadar çocuk, Matisse'den daha renkli" diyebileceğim, harflerin renklerle bir araya gelerek resimsel bir öyküye dönüştüğü baş eser.Muhakkak görmelisiniz. Etkinliğimiz 17 Mayıs Cuma Saat 18.30’da Başkent Hastanesi Kışla Yerleşkesi Sergi ve Toplantı Salonu’nda yapılacaktır” dedi.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...