“Büyük önder Samsun’da Kurtuluş meşalesini yaktı”
“Büyük önder Samsun’da Kurtuluş meşalesini yaktı”
210 defa okunmuş - 19 Mayıs 2024 - Pazar 22:39

“19 Mayıs Bağımsız ve özgür yaşam umutlarının inanca dönüştüğü gündür” diyen ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir;

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ve gazeteciler Atatürk Anıtı’nda bir araya geldi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile Başkan Yardımcıları Hüseyin Arat ve A.Engin Kanber, Genel Sekreter Yasemin Atasoy, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Özke, Mali Sekreter Süreyya Aksoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Çetin Ulucan ve Mutlu Mete Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Başkan Cafer Esendemir; alanda bulunan hazirunu; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz için 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Başkan Esendemir burada yaptığı konuşmada; 19 Mayıs’ın bağımsızlık ve özgür yaşam umutlarının inanca dönüştüğü gün olduğuna dikkat çekti.

 

Esendemir konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Bir ulusun küllerinden yeniden doğmasının ilk adımı olan 19 Mayıs’ın 1919’un 105.yıldönümünde; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurundayız.

Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın başlangıcı olan 19 Mayıs 1919’da, Mustafa Kemal ve silah arkadaşları; Samsun’a çıkarak kurtuluş meşalesini yaktılar.

Tersanelerine girilmiş, ordusu dağıtılmış, her yanı yakılıp yıkılmış Anadolu’da bir güneş gibi doğan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk adımı olan 19 Mayıs kutlu olsun…

Bandırma Vapuru’ndaki 19 arkadaşı ile Samsun’a çıkan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “En büyük eseri” Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımıdır 19 Mayıs…

Bağımsızlık ve özgür yaşam umutlarının inanca dönüştüğü gündür 19 Mayıs…

Kurtuluş ateşinin yakıldığı, aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği gündür 19 Mayıs…

Her fırsatta Türk Milletine olan güvencini dile getiren ve Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk Gençliğine emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi söylemiyle doğum günüdür 19 Mayıs…

 

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz;

Büyük önder Atatürk’ün ideallerini yaşatmaya, Türkiye’yi O’nun işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için var gücüyle çalışmak zorundadır.

 

105 yıl önce yakılan özgürlük meşalesi yolumuzu aydınlatıyor. Bugün kutsal vatan topraklarında özgür bir şekilde yaşamamızı borçlu olduğumuz başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına, tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun…”

 

 

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...