Turanbayburt güven tazeledi
Turanbayburt güven tazeledi
158 defa okunmuş - 20 Mayıs 2024 - Pazartesi 23:57

Seyhanspor Kulübü Başkanı Zekeriya Turanbayburt, yapılan olağan genel kurulda tüm üyelerin oyuyla yeniden seçilerek, güven tazeledi.

Sporun sadece spor olmadığı felsefesini 101 yıldır verdiği onurlu mücadelesi ile yaşatan Seyhanspor’un,  aradan geçen 101 yıla rağmen amatör ruhunu kaybetmediğini vurgulayan Turanbayburt, “Seyhanspor, Adana’nın Fransız işgali altında ezildiği yıllarda, işgalcilerin isyan ateşinin tutuşmasıyla koydukları her türlü yasaktan futbolun birleştirici gücünü kullanarak kurtulmaya karar veren halkın takımıdır. Büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle 25 Aralık 1918’de Yeni Adana Gazetesini çıkarmaya başlayan Ahmet Remzi Yüregir’in başkanlığında kurulmuştur” dedi.

Genel kurula katılan üyelerin tamamının oyunu almaktan gurur duyduğunu belirten Zekeriya Turanbayburt, “Adlarını anmaktan şeref duyduğum Rıza Salih Saray, Huriye Saray, Erdoğan Meto, Remzi Çomu, Çoban Yurtçu ve Osman Yereşen gibi Adana’nın önemli isimlerinin başkanlık yaptığı bu spor kulübünü ülkemizin içinde bulunduğu tüm sıkıntılı süreçlere rağmen 101 yıl önceki gibi kararlı ve dik bir duruşla yaşatma azim ve kararlılığı içerisindeyiz. Bu yönüyle geçmişten günümüze kulübe emeği geçenleri saygı ve minnetle anarken, devrimci mücadeleleri karşısında gururla eğiliyoruz” şeklinde konuştu

Yeni yönetim kurulu Zekeriya Turanbayburt, Günay Kaya, Ömer Y. Özbalaban, Özen Kankılıç, Erol Salman, Mehmet Kantacı, Aşkın Şendan, Gündüz İşisağ ve Sait Mutlu’dan oluşurken, denetleme kuruluna Çetin Batmaz, Turhan Çolak ve Dühan Dündar seçildi. Çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı genel kurula Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve AK Parti Adana eski milletvekili Tamer Dağlı çiçek gönderirken, bazı milletvekilleri telgrafla Başkan Zekeriya Turanbayburt’u kutladılar.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...