Boya fırçaları tuval üzerinde dans ediyor!
Boya fırçaları tuval üzerinde dans ediyor!
218 defa okunmuş - 21 Mayıs 2024 - Salı 23:47

Adanalı ressamlar; Karma Resim Sergisi’nde sanatseverlerle buluşuyor…

Adanalı ressamlar Hacer Kaygusuz, Gülruh Badakal ve Aytül Çiçekli Dursun’un ortaklaşa açtığı, “İÇİMİZDEKİ RENKLER RESİM SERGİSİ” 21/27 Mayıs tarihleri arasında Adanalı sanatseverlerin izlenimine sunulacak. Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Fuaye Salonu’nda açılacak olan karma resim sergisinin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Boyaları fırçalarıyla buluşturup, tuval üzerinde dans ettiren, Çukurova Ressamlar Derneği üyesi ressamlar; uzun yıllara dayanan çalışmalarını Adanalı sanatseverlerle buluşturacak.

 

Gülruh BALDAKAL

Adana Kadirli doğumlu. 55 yaşındayım üç çocuk annesi. Lise yıllarından beri resim yapıyor. 12 yıldır da resim yapmaya ağırlık vermiş durumda. Birçok karma sergide yer aldı. Resim sanatıyla meşgul olmaktan kutlu. Ayrıca heykelle de uğraşıyor ve birçok heykeltıraştan ders aldı.

 

Hacer KAYĞUSUZ

Adana doğumlu. 2 çocuk annesi. Çocuk yaşlarda resimle ilgilenmeye başladı. Lise yıllarında resim yapmaya daha çok zaman ayırmaya başladı. İş hayatının ardından Sabancı Kültür Merkezi’nde (2010) Yılmaz hocadan ders aldı. Veysel Kubat’ın atölyesinde çalışmalarına devam etti. İki kez kişisel birçok da karma resim sergisinde eserleri sergilendi.

 

Aytül Çiçekli DURSUN

Adana Kadirli doğumlu. Küçük yaşlarda başladığı resim merakı ilerleyen yıllarda tutkuya dövnüştü. Lise yıllarında okul sergilerinde resimleri sergilendi. Satranç, işaret dili ve halk oyunları eğitmeni. At resimleri yapmayı seviyor. Anaokul öğretmenliği yaptığı yıllarda birçok etkinlkte resim sanatını kullandı. 2015 yılında Turhan Selçuk Sanat Okulu’nda eğitim aldı. Halk Eğitim kurslarına katıldı. “Boyalarımla fırçalarımı buluşturup tuval üzerinde dans ettirmeyi seviyorum” diyen Aytül Çiçekli Dursun; 4 yıldan bu yana da arkadaşlarıyla birlikte kurduğu atölyede çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...