Çukurova Üniversitesinin “8. Uluslararası Erasmus+ Haftası”na Ev Sahipliği Yaptı
Çukurova Üniversitesinin “8. Uluslararası Erasmus+ Haftası”na Ev Sahipliği Yaptı
136 defa okunmuş - 27 Mayıs 2024 - Pazartesi 23:50

Avrupa Birliği ülkeleri ve Avrupa dışı ülkelerle gerçekleştirilen Erasmus+ Hareketlilik Programları ortak kurumların Dış İlişkiler koordinatörleri ve akademik temsilcilerinin katıldığı 8. Uluslararası Erasmus+ Haftası (Staff Week) 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

17 farklı ülkeden 25 katılımcının yer aldığı etkinlik, Dış İlişkiler Biriminde yapılan açılış töreninden sonra Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü Senato Odasında yapılan kurumsal tanıtımla devam etti.

Arnavutluk, Kırgızistan, Nepal, Polonya, Fransa, Hindistan, Tayland, Güney Afrika, Uganda, Kenya, Kosova, Letonya, İtalya, Malezya, Bulgaristan, Tunus ve Rusya’da bulunan ortak kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ve Prof. Dr. Neslihan Boyan ev sahipliği yaptı.

Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Aslı Ilgıt, araştırma üniversitesi ve uluslararası üniversite olarak Üniversitede yapılan hareketlilik projeleri ve diğer uluslararasılaşma faaliyetlerini de içeren ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Program çerçevesinde ziyaretçiler; Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çukurova Üniversitesi Merkezi Laboratuvarı, Teknokent Kuluçka Merkezi ve İletişim Fakültesi Stüdyolarını kapsayan bilimsel kampüs turuna katıldı.

 

KA171 Programı Projelerinde İyi Uygulama Örnekleri paylaşıldı

Dış İlişkiler binasında gerçekleştirilen çalıştaylarda Erasmus temsilcileri Çukurova Üniversitesinde yapılan uluslararasılaşma çalışmaları hakkında bilgi sahibi oldu. Çalıştaylar kapsamında katılımcılar; KA171 programı çerçevesinde yürütülen projelerin üniversitelerin uluslararasılaşma hedeflerine katkısı ile projelerin sürdürülebilirliği ve etkisi, görünürlük ve yaygınlaştırma faaliyetleri hakkında deneyim paylaşımında bulundu.

Programın sosyal ve kültürel etkinlik bölümünde ise misafirler, Adana’nın tarihi ve kültürel zenginliklerinin anlatıldığı kültürel yürüyüş turuna ve “Hoş Geldiniz” yemeğine yapıldı.

 

Fakülte Ziyaretlerinde İş Birliği Olanaklarının Geliştirilmesi Görüşüldü.

Uluslararası Erasmus+ Programları Haftasına katılan kurumlar, fakülte tanıtım gününde farklı bölümleri ve bölümlere ait araştırma altyapı ve tesislerini ziyaret etme şansı buldu. Hafta boyunca mevcut ikili işbirlikleri ve yeni anlaşmalar konusunda çeşitli görüşmeler yapan katılımcı kurumlar, fakülte ve bölüm ziyaretleriyle Çukurova Üniversitesinin akademik olanaklarını yerinde ziyaret ettiler.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...