Tertipler 45 yıl sonra Adana’da buluştu!
Tertipler 45 yıl sonra Adana’da buluştu!
134 defa okunmuş - 27 Mayıs 2024 - Pazartesi 23:55

Ankara’nın Çubuk ilçesinde 1979 yılında 1959/1 tertip olarak vatani görevini yapan askerler terhisten tam 45 yıl sonra Adana'da bir araya gelerek hasret giderdi.

ADANA- Ankara’nın Çubuk ilçesinde 1979 yılında askerlik vazifelerine yerine getiren tertipler yıllar sonra yeniden Adana’da buluştu. Çubuk 38. Motorlu Piyade Alayı 2. Tabur Karargah Destek Bölüğü Komutanı Yüzbaşı Bahri Karadeniz’in 1959/1 tertip  askerleri 45 yıl sonra Mehmet Acceargın ev sahipliğinde Adana’da hasret giderdi.

Silah arkadaşları önce sosyal medya üzerinden görüşmeye başladı. Oluşturdukları grup sayesinde, sosyal medya platformunda yıllar sonra tekrar bir araya gelen asker arkadaşları toplu olarak buluşmaya karar verdi.

Eski günleri yad eden 22  tertip hafta sonu Adana’yı gezdi yöresel yemekler yedi ve bol bol sohbet etme fırsatı buldular. Uzun ayrılıktan sonra hasret gideren silah arkadaşları saatlerce askerlik anılarını anlatarak keyifli vakit geçirdi.

O dönem zor şartlarda vatani görevlerine yerine getirdiklerini belirten  Mehmet Acceargın, “silah arkadaşlarımız ile yıllar sonra tekrar buluşmamızın gururunu sevincini yaşadık. Önümüzdeki sene de bir başka il de bir araya gelecek olmanın heyecanını şimdiden yaşıyoruz” Dedi.

 

 

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...