Kurtuluşun 104. Yılı Muhteşem Bir Konserle Taçlandırıldı
Kurtuluşun 104. Yılı Muhteşem Bir Konserle Taçlandırıldı
201 defa okunmuş - 28 Mayıs 2024 - Salı 00:01

İki güne yayılan Pozantı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yılı etkinlikleri muhteşem bir konser ve müzikal oyunla sonlandı.

 

25 Mayıs Pozantı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yılı etkinlikleri hafta sonu düzenlenen gösteri ve kutlama törenleri ile coşku dolu anlara sahne olan programlar ve Ali Kınık konseri ile gerçekleştirildi.

 

Programa; Pozantı Kaymakamı Ekrem Güdek, Belediye Başkanı Ali Avan, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kutay Umur, MHP MYK Üyesi Mustafa İzgioğlu,  Ak Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Hacer Söylemez, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Kahraman Özkeskin, ilçenin siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve binlerce Pozantılı katıldı.

 

HER ZAMAN SAHADA VE BİR ARADA OLACAĞIZ

Pozantı'nın kurtuluşunda şehit ve gazi olanlara minnet ve saygılarını dile getiren Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, "Teşekkürü borç biliyor, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendi'nin evladı olarak vatan millet sevdası ile 104 yıl önce bu memleketin topraklarına kanını akıtmış, öncelikli olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve onun silah arkadaşlarının evladı olmak, torunları olmak bizler için ve Pozantı için bence en güzel şeref olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Kurtuluş törenlerinin kendilerinden sonrakilerin de her gün biraz daha çoğaltarak kutlayacağına vurgu yapan Başkan Avan, konuşmasında şunlara değindi:

 

"İnşallah nice 104, 105, 106 yıllar görerek biz ve bizden sonraki arkadaşlarımız da böylece sizlerle birlikte beraber bu günleri her gün biraz daha çoğalarak kutlayacaklar. Atalarımızın emanetlerini İnşallah hep birlikte sahip çıkacaklar. Mensup olduğum Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortağı olduğunu Cumhur ittifakının yani AK Parti'nin evladı olarak bizleri buralara layık gördünüz. İnşallah sizlere mahcup olmayacağız. Acemiliğimizi atacağız ve her zaman sahada olacağız. Hiçbiriniz şüphesi olmasın çünkü ben Pozantılıyım. Çünkü ben 104 yıl önce vatan topraklarını savunmak için gelen Fransız askerlerini geldikleri gibi gönderen Müslüman evlatların torunuyum. Sözlerimi çok uzatmadan daha güzel günlerde ve daha güzel programlarda hep beraber buluşmak ümidiyle Pozantımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılını en içten dileklerimle kutluyorum, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Allah'a emanet olun”

 

İLİZYON GÖSTERİSİ

Etkinlik bir illüzyon sanatçısının yapmış olduğu sihirbaz gösterisi ile başladı. İllüzyon sanatçısının yapmış olduğu her sihirbazlık gösterisinde vatandaşlar hayret içinde kalarak gösterinin nasıl yapıldığına dair şaşkınlık yaşadılar. İllüzyon sanatçısının her gösterisi Pozantılılar tarafından bolca alkış aldı.

 

TİYATRO EKİBİNİN MÜZİKAL GÖSTERİSİ

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Pozantı Belediyesi Tiyatro Grubunun hazırlamış olduğu 4 kişilik müzikal oyunu izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. Yöreye has oyun konuşmaları ile izleyenleri kahkahaya boğan tiyatro grubu üyeleri oyun sonunda binlerce izleyici tarafından ayakta alkışlandı.

 

ALİ AYŞE’Yİ SEVİYOR

Ali Ayşe’yi seviyor şarkısıyla gönüllerde taht kuran Ali Kınık, Pozantı’da binlerce kişiye muhteşem bir konser verdi. Yağan yağmura rağmen alanı terk etmeyen Pozantılılar, kurtuluş yıl dönümlerini ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak büyük bir coşku içerisinde kutladı.

 

Sanatçı Ali Kınık, Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan ve eşi Ayşe Avan için kendisinin çok sevilen şarkısı olan Ali Ayşe’yi seviyor şarkısını seslendirdi. Başkan Ali Avan ise eşinin elini tutarak Ali Kınık’ın şarkı sözlerine eşlik etti.

Konser programı sonunda Başkan Ali Avan, sanatçı Ali Kınık’a buket çiçek ve fincan takımı hediye etti. Program düzenlenen havai fişek gösterisi sonrasında sona erdi.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...