Tek gündemimiz Vergide Adalet olacak
Tek gündemimiz Vergide Adalet olacak
103 defa okunmuş - 03 Haziran 2024 - Pazartesi 23:31

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adana’ya gelen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş’e bağlı Sendikaların Şube Başkanlarıyla bir araya geldi

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, işçilerin bu yılbaşı aldıkları ücreti iki ay sonra vergi kesintisi dolayısıyla alamadığını söyledi. Atalay, “Bu yıl üstünde durduğumuz ve anlam yüklediğimiz tek konu vergi dilimleri olacak. Diğer İşçi Sendikaları ile bir araya geleceğiz. Bir eylem planı hazırlayacağız. Bölge Temsilciliklerimizle, Şube Başkanlıklarımızla, Genel Merkezlerimizde bir araya gelerek açıklamalarda bulunacağız. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız” dedi.

ŞUBE BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Adana’ya gelen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş’e bağlı Türkiye Yol-İş Sendikası bünyesinde bulunan Holiday Otel’de Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarıyla bir araya geldi.

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Türk-İş 4. Bölge Başkanı Edip Gülnar’ın da hazır bulunduğu toplantıda Ergün Atalay, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İş hayatının en önemli sorunlarının başında taşeron ve vergi dilimindeki adaletsizlik olduğunu ifade eden Atalay, “Yıllardır çözümü için uğraş verdiğimiz taşeron sorunu bizlerin gündeminde yerini koruyor, her fırsatta verilen sözlerin çözümü hususunda hükümet nezdinde görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim ana gündemimizin diğer en önemli konusu ise, vergi kesintileri olacak, bu konu üzerine yoğunlaşacağız. Sadece Türk-İş olarak değil, diğer işçi sendikaları ile bir araya gelerek bir eylem planı hazırlayacağız, sonrasında Bölge Temsilciliklerinde, Şubelerimizde, Genel Merkezlerimizde açıklamalar yapacağız, yani üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Onun için bizim bu seneki işimiz vergi kesintileriyle ilgili problemleri çözmek olacak.  Aslında bizim sıkıntılarımız hiç bitmiyor, muhakkak başka bir sorun çıkıyor karşımıza ” dedi.

 

BU MAKAM ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’nin en çok üyeye sahip işçi konfederasyonunun Genel Başkanlığını yaptığını ifade eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Türk-İş makamı çok önemli, görev yaptığım süre içinde bu makamın hakkını vermeye çalışıyorum. İnsanım, beşerim, çalışmalarımda işçinin hakkını savunmada üzerime düşün ne varsa en iyisini, en adilini en hakkını vermeye çalışıyorum. Sizlerde 4 milyonluk bir ailenin temsilcilerisiniz bu duygularla hareket etmelisiniz” diye konuştu.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...