CHP'li Grup Sözcüsü ölüm yasasına tepki gösterdi
CHP'li Grup Sözcüsü ölüm yasasına tepki gösterdi
105 defa okunmuş - 04 Haziran 2024 - Salı 10:35

Seyhan Belediyesi Haziran ayının ilk Meclis oturumunda söze alan CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Tarkan gündemi değerlendirirken, çıkması tasarlanan “Ölüm ve katletme” yasasına tepki koydu. Bir Hayvanhakları Savunucusu olarak; “Hükümetin bir uyutma bir itlaf yasası bizi derinden yaralamıştır, hayvanseverlerin hükümetten atması beklenen tavırları nettir, hayvanlara yönelik şiddet suçlarının ağır cezalarla karşılanması ve bir an önce kısırlaştırma işlemlerine hız verilmesidir” şeklinde konuştu.

 

Seyhan Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Hüseyin Tarkan; Seyhan Belediyesi olarak, arazi arayışında olduklarını, hayvan barınağı kurarak, hayvanları kısırlaştırmayı hedeflediklerini açıkladı.

CHP’li Grup Başkanı Hüseyin Tarkan kürsüde şunları söyledi; “ Uyutma yasasıyla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Hayvan hakları savunucusu olarak kısırlaştırma, barınakların iyileştirilmesi diye sesimizi duyurmaya çalışırken, hükümetin uyutma daha doğrusu itlaf etme yasa taslağı hazırlama girişiminde bulunması, biz hayvanseverleri üzmüş ve derinden yaralamıştır.

Hayvanseverlerin hükümetten beklediği adımlar çok nettir. Hayvanlara yönelik şiddet suçlarının ağır cezalarla karşılanması… Hayvan hakları konusunda toplumsal bilinçlendirme ve eğitim programlarının düzenlenmesidir.

Bütün belediyeler kısırlaştırma merkezi kurup yeterli sayıda veteriner hekim ve yardımcı personel istihdam ederek, personel istihdam ederek (mutlaka hayvansever olmalıdır) tıbbi  ve etik kurallara uygun  eş zamanlı sürdürülebilir kısırlaştırma  seferberliği başlatmasıdır.

Burada Sağlık İşleri Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.

Bu zamana kadar 16 bin kısırlaştırma yapmışlardır.

Bugün Oya başkanımızla iye görüşme yaptık, yeni bir barınak ve kısırlaştırma merkezi arazi arayışındalar. Kendilerine hassasiyetleri için teşekkür ediyorum.

Son olarak uzmanlar uyutma değil, sürdürülebilir, vicdanları yaralamayan kısırlaştırma öneriyor.” Diye konuştu ve mecliste ilk defa bir alkışlama görüldü.

 

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...