ASKİ, temiz çevre ve sağlıklı toplum için çalışıyor
ASKİ, temiz çevre ve sağlıklı toplum için çalışıyor
210 defa okunmuş - 04 Haziran 2024 - Salı 23:07

Su kaynakları, arıtma tesisleri ile korunuyor. Adana'da atık su arıtma tesisleri ile temiz bir gelecek planlanıyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın göreve gelmesinin ardından; Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), çevreyi ve su kaynaklarını korumak amacıyla ilçelere atık su arıtma tesisleri inşa etmeye devam ediyor. Bu tesisler sayesinde, toplanan atık sular, mevzuata uygun olarak arıtılıyor ve zararsız hale getiriliyor. Böylece kirli suların, su kaynaklarına karışması engelleniyor.

 

Saimbeyli’de inşa edilerek faaliyete başlayan atık su arıtma tesisi ile vatandaşlar daha sağlıklı suya kavuştu. Yapımı tamamlanan Karataş Atık Su Arıtma Tesisi, Akdeniz’i koruyarak Karataşlıları su kirliliği ve koku sorunlarından kurtarıyor. İleri biyolojik yöntemlerle suyun arıtıldığı bu tesis, bölge halkına rahat bir nefes aldırıyor. Aladağ İlçesi’nde uzun yıllardır yaşanan altyapı sorununu çözmek amacıyla başlatılan atık su arıtma tesisi, Mansurlu (Sinanpaşa) Mahallesi'nde inşa edilerek faaliyete başladı.

İmamoğlu’nda inşa edilen atık su arıtma tesisi ise tamamlanmak üzere. İleri biyolojik arıtma teknolojisinin kullanıldığı tesis, İmamoğlu’nun daha temiz bir çevreye sahip olmasını sağlayacak.

YENİ ARITMA TESİSLERİ MÜJDESİ

ASKİ, yerleşim yerlerinden uzakta konumlandırılan arıtma tesislerinde arıtılan suların çevreye zarar vermeden alıcı ortama deşarj edilmesini sağlıyor. Bu sayede kirli ve çevreye zararlı suların su kaynaklarına karışması engelleniyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, "Adana’mızda arıtması olmayan ilçe bırakmayacağız" diyerek Saimbeyli, Karataş, Aladağ’daki tesislerin faaliyete geçmesi ve İmamoğlu ilçesindeki tesisin en kısa sürede tamamlanmasının ardından yeni yapılacak arıtma tesislerinin müjdesini verdi. Görev süresi içerisinde Pozantı, Feke ve Yumurtalık ilçelerine arıtma tesisi yapacaklarını duyuran Başkan Karalar, bu tesislerin ardından Tufanbeyli ve Kozan arıtma tesisleri için de hazırlıklara başlanacağını ifade etti. 

Su kaynaklarının korunmasının her zamankinden daha kritik hale geldiği günümüzde, atık su arıtma tesislerinin rolü hayati önem taşıyor. ASKİ'nin çalışmaları ile Adana, temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşuyor.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...