BİREY İÇİN KÜÇÜK, ÇEVRE İÇİN BÜYÜK BİR ADIM
BİREY İÇİN KÜÇÜK, ÇEVRE İÇİN BÜYÜK BİR ADIM
214 defa okunmuş - 04 Haziran 2024 - Salı 23:11

Dünya Çevre Günü, çevre koruma bilincinin artması ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarının benimsenmesi açısından önem taşıyor. Ekolojik deterjan kullanımı, günlük hayatta doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlamanın basit ama etkili yolları arasında yer alıyor.

1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’ndan bu yana her yıl 5 Haziran'da kutlanan Dünya Çevre Günü, çevre bilincini artırmak ve doğayı koruma konusunda küresel farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanıyor.

Son yıllarda, çevre bilincinin daha da artmasıyla birlikte ev temizliği ve kişisel bakım ürünlerinde de daha sürdürülebilir ve doğa dostu seçenekler ön plana çıkmaya başladı. Bu bağlamda, ekolojik deterjan pazarı da giderek büyüyor. Ekolojik deterjanlar, zararlı kimyasalların çevreye olan etkilerini azaltmayı hedeflerken gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaya katkı sağlıyor.

Ekolojik Deterjan Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ekolojik deterjanları tercih ederken bazı kriterlere dikkat etmek önem taşıyor.

Sertifikalar ve Logolar: Ürünün ekolojik olduğunu belirten sertifikalara ve logolara dikkat edin.

İçerik Listesi: Ürünün içerik listesini inceleyin ve zararlı kimyasallar içerip içermediğine bakın.

Üretici Şirketin Politikaları: Üretici firmanın çevresel sürdürülebilirlik politikalarını ve uygulamalarını araştırın.

Doğanın Sürdürülebilirliği Küresel Öncelik Haline Geldi

Günümüzde çevre sorunlarının, küresel bir öncelik haline geldiğine dikkat çeken Saruhan Kimya ve Temizlik Ürünleri A.Ş. Pazarlama Müdürü Başak Erdoğan, “İklim değişikliği, su kaynaklarının azalması, toprak kirliliği ve biyolojik çeşitliliğin kaybı gibi pek çok çevresel sorun, gezegenimizin geleceğini tehdit ediyor. Saruhan Kimya ve Temizlik Ürünleri A.Ş. olarak, bu sorunların bilincinde olan bir şirketiz üreticiyiz ve doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için büyük bir sorumluluk taşıyoruz.

Doğanın sürdürülebilirliği, sadece bugünün değil, geleceğin de sorumluluğudur. Bu nedenle, Ar-Ge yatırımlarımızı sürdürülebilirlik odaklı projelere yönlendiriyoruz. Doğa dostu ürünlerin geliştirilmesi ve yenilikçi çözümler üretilmesi için sürekli çalışıyoruz. Gelecek nesillere daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmak, en büyük hedefimiz” dedi.

Doğa ve İnsan Dostu Üretim

Başak Erdoğan, sürdürülebilirlik vizyonlarından hareketle, kapsamlı Ar-Ge çalışmaları sonucunda ekolojik ve vegan temizlik ürünleri markası Life by Fakir’i tüketici ile buluşturduklarını belirtti: “Life by Fakir ürünlerimizin tümü bitkisel bazlı içeriği ve vegan olması ile ön plana çıkıyor. Bunu Ecomark ve V-label vegan sertifikaları ile de resmi olarak her yıl tescilliyoruz. Life by Fakir markamızın altında yeşil seri ve baby seri ürünlerimiz bulunuyor. Ürünlerimiz bitkisel kaynaklı aktif madde içermekte ve içeriğinde GDO, SLS, klor, paraben, boya gibi doğaya ve insan sağlığına zararlı kimyasallar bulunmamaktadır.

Konsantre ürünlerimizin üretiminde, konsantre olmayan ürünlere göre ortalama yüzde 75 daha az su kullanılıyoruz. Ürünlerimizi tercih edenler, çağımızın sorunu kuraklığın önlenmesine de dolaylı olarak katkı sağlıyorlar. Ayrıca ambalaj atıklarının çevreye verdiği zararları azaltmak amacıyla geri dönüşümlü malzemelerin kullanımına önem veriyoruz.

Ürünlerin hammaddesinden, üretim sürecine, kullanım aşamasından ambalajın geri kazanımına kadar tüm çevresel etkileri değerlendiriyoruz. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler ve pazar dinamiklerinin de takibini yaparak hem çevreye duyarlı hem de performansı yüksek ürünler üretmeye önem veriyoruz.

Sürekli olarak üretim tesislerimizde enerji verimliliğini artırmanın yanı sıra yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı alanında da yenilikçi teknolojileri araştırıyoruz.

Saruhan Kimya ve Temizlik Ürünleri A.Ş. olarak, doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için attığımız her adımda büyük bir titizlik ve sorumlulukla hareket ediyoruz. Çevre dostu üretim anlayışımızı ve sürdürülebilirlik vizyonumuzu daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...