“Seçme eserleri seslendirip ruhumuza gıda oldular”
“Seçme eserleri seslendirip ruhumuza gıda oldular”
216 defa okunmuş - 04 Haziran 2024 - Salı 23:16

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Türk Sanat Müziği Korosu, sezonun son konseri verdi

Yoğun bir çalışma sezonunun ardından son konserle sanatseverlerin karşısına çıkan ÇGC Türk Sanat Müziği Korosu; şef Aygül Tutu Altınok yönetiminde, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nu dolduran musıkiseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Esra Değirmenci’nin sunuculuğunu yaptığı sezonun son konserinde musıkiseverler, salonu doldururken, zaman zaman da şarkılara eşlik ederek büyük bir koro oluşturdu.

ÇGC Korosu’nun sezonun son konserinde Nihavend, Hicaz, Muhayyer Kürdi, Mahur, Nişabürek, Tango makamlarından oluşan eserleri solistler başarılı bir şekilde seslendirdi.

Konserin ilk bölümünde Büyükşehir Belediyesi Keman Sanatçısı Veysel Başözdeş keman taksiminin ardından seslendirdiği “Beyaz zambaklar” adlı eseri büyük alkış aldı.

Kemanda Veysel Başözdeş, Ud’da Orhan Karaoğuz, Kanun’da Polat Göçen, Klarnette Cafer Başözdeş, Ritm Emre Behmen, Sancar Tutu, İbrahim Başözdeş ve Nejla Çağlayan’ın yeraldığı saz heyeti; Münir Nurettin, Alaattin Yavaşça, Avni Anıl, Yusuf Nalkesen, Selahattin Pınar, Yıldırım gürses, Kadri Şençalar, Kaptan Ali Rıza Bey, Neveser Kökteş, Necip Mirkelamoğlu’nun eserlerini icra etti.

Büyük ilgi gören konserin sonunda, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, şef Aygül Altınok Tutu’ya çiçek vererek teşekkür etti.

Başkan Esendemir; “Çukurova Gazeteciler Cemiyeti; ülkemizdeki kamu yararına dernekler statüsünde bulunan 5 gazeteciler cemiyetinden birisidir. Türk Sanat Müziği Koromuz da faaliyetlerimizden bir tanesidir” dedi.

ÇGC Türk Sanat Müziği Korosu’nun uzun yıllardır büyük bir titizlikle ve yoğun emekle konserlere hazırlandığını, Türk Sanat Müziği’nin daha geniş kitlelerce sevilmesine katkı koymaya gayret ettiğini belirten Esendemir, “Müzik ruhun gıdasıdır derler. Yaşamımızın en büyük sorunu stresten uzaklaşmak ve ruhumuzu dinlendirmek için genellikle müzik dinleriz. Çok uzun yıllara dayanan kendi öz müziğimiz Türk Sanat Müziği’mizin yapı taşları olan ve bu müziğe adlarını altın harflerle yazdırmış bestekarlarımızın eserlerinden oluşan konserimizi başarıyla taçlandıran koromuza teşekkür ediyorum. Şef Aygül Altınok Tutu’ya ve saz heyetimize verdiği emekten dolayı ayrıca koromuzu izlemeye gelen tüm seyircilerimize verdikleri katkılardan dolayı sonsuz teşekkürler”diye konuştu.

ÇGC TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Türk Sanat Müziği Korosu konserin birinci bölümünde ilk olarak “Gittin de bıraktın beni” ve “Kimseyi böyle perişan etme” adlı eserleri seslendirdi.

Sonrasında solist Seyfi Ertik; “Yalan yalan değil”, Arzu Çalışkan; “Ah edip inlerim”, Canan Tuluk; “Kapıldım gidiyorum”, Hülya Kök; “Çok geceler bekledim”, Hasan-Kıvılcım Yaktu; “Bir çapkına yangınım” adlı eserleri seslendirdi. Daha sonra koro; “Ayrılık yarı ölmekmiş” adlı eseri icra ettikten sonra, Tekin İnanç, “Bir aşkı fısıldar sesin” adlı eseri okudu.

Büyükşehir Belediyesi Saz Sanatçısı da olan Veysal Başözdeş keman taksimi yaptıktan sonra, “Beyaz zambaklar” adlı şarkıyı okudu. Konserin ilk bölümü koronun; “Ömrümüzün baharı” adlı eserle sona erdi.

ÇGC Korosu’nun sezonun son konserinin ikinci bölümü; şef Aygül Altınok Tutu’nun okuduğu, “Aşkın cananım” adlı eserle başladı. Semir Yalçın; “Bir kere bakanlar”, Nurgün İnce; “Herşey bitmiştir artık”, Ruhi Kayışkır; “Şu güzeller güzeli”, Esra Değirmenci; “Gümüş tellere sarsam”, Deniz Kaplan; “Ben unutsam şarkılar unutmaz”, Kadir Kök; “Sensiz seni yaşadım”, Meral Ağar; “Beni can evimden”, Şerife Ergüneş, “Gönül aşık oldu” ve Tahir Barış; “Ne çıkar bahtımızdan” adlı eserleri seslendirdi.

Konser koronun, “Düşen sarı yapraklara” adlı eseri okumasıyla sone erdi.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...