"DAHA KAÇ BEBEK ÖLECEK"
"DAHA KAÇ BEBEK ÖLECEK"
104 defa okunmuş - 05 Haziran 2024 - Çarşamba 23:35

Memur-Sen Adana İl Başkanlığı tarafından, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bebek katliamları protesto edildi.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT- Ahmet AKDENİZ'in haberine göre; İnönü Parkı'nda bir araya gelen Memur-Sen Adana İl Başkanlığı üyeleri ellerinde çeşitli dövizler taşıdı. Burada bir açıklama yapan Memur Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu,  İsrail'in ABD'nin desteğiyle 243 gündür Gazze'de soykırım yaptığını ifade etti.  240 gündür Filistin’de, Gazze’de soykırım ve katliam yapan katil İsrail ve onun işbirlikçisi ABD’yi kınamak için bir araya geldiklerini anlatan Nennioğlu, “ Memur-Sen Adana İl Başkanlığı olarak, bu zalimlere karşı sesimizi yükseltmek ve Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Gazze’de yaşanan zulüm ve insanlık dışı saldırılar karşısında sessiz kalamayız. İsrail’in Filistin halkına yönelik acımasız saldırıları sonucu bugüne kadar 50 bin insan hayatını kaybetti. Bu masum insanların büyük bir çoğunluğunu bebekler ve kadınlar oluşturuyor. Bu katliam, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir” dedi.

Gazze'de çocukların yüzde 85'inin her üç günde en az birini hiç yemek yemeden geçirdiklerini anlatan Nennioğlu, “37 çocuk açlıktan ölmüş durumda. Bu trajik durum, savaşlar, ablukalar ve ekonomik zorluklar nedeniyle yaşanıyor. Dünyanın vicdanı bu duruma büyük bir üzüntü ve öfkeyle bakıyor. İnsanlık açısından kabul edilemez olan bu kriz, acil insani yardım ve kalıcı barış çözümleri gerektiriyor. Her çocuğun sağlıklı yaşama hakkı korunmalı ve uluslararası toplum bu konuda etkin adımlar atmalıdır. Buradan, zulme sessiz kalmayan, adalet ve insanlık için mücadele eden herkesi kutluyorum. Vicdanını kaybetmemiş her bireyi, bu zalimlere karşı durmaya ve Filistin halkının yanında olmaya davet ediyorum. Uluslararası toplumun bu trajediye sessiz kalmaması, gerekli adımları atarak bu katliama bir son vermesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

Katil İsrail ve onun işbirlikçisi ABD’nin Filistin halkına yaptığı zulmü şiddetle kınadıkları tekrarlaya Nennioğlu, “Adaletsizliğe, insan hakları ihlallerine ve bu barbarlığa karşı sesimizi yükseltmek zorundayız. Filistin’de yaşanan bu insanlık dramı karşısında susmak, bu zulme ortak olmaktır. Bugün burada toplanmamızın amacı, Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek ve zalimlere karşı sessiz kalmayacağımızı haykırmaktır. Gazze’de yaşanan bu trajedi karşısında dünya sessiz kalmamalı, insanlık adına gerekeni yapmalıdır. Memur-Sen Adana İl Başkanlığı olarak, Filistin halkına yönelik bu insanlık dışı saldırılara karşı her zaman mücadele edeceğimizi ve onların yanında olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz” diye konuştu.Bekir Nennioğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Katil İsrail ve işbirlikçisi ABD’ye karşı sesimizi yükseltmeye, Filistin halkının haklı davasında yanlarında olmaya devam edeceğiz. Adalet ve insanlık adına bu mücadelede bir kez daha "Daha kaç bebek ölecek?" diye soruyor ve tüm insanlığı bu zulme karşı durmaya çağırıyoruz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için buradayız. Vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler için, şehit olan sağlık çalışanları için buradayız. Gözü yaşlı analar, bağrı yanık babalar için,

süt kokulu bebekler için, vicdanların sesi olmak için buradayız. Yazıklar olsun bu vahşeti örmeyenlere.

Yazıklar olsun hastanelerin bombalanmasına göz yumanlara. Yazıklar olsun riyakarlık yaparak İsrail’e arka çıkanlara.

Gazze’de insanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Parçalanan bebek bedenleri yüreklerimizi dağlıyor, evladının cenazesini, bacağına yazdığı yazı ile bulan babanın acısı ciğerimizi yakıyor. Katledilen annesini saçından teşhis eden kız çocuğunun feryadı içimizi acıtıyor. İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır. İsrail-Filistin arasındaki kördüğümün açılması için reçete bellidir. Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları dahilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şarttır.”  

Açıklamaya, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Sezer, Eğitim Bir-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Mehmet Benli, Büro Memur-Sen Başkan Vekili Ahmet Yılmaz, Büro Memur-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Mustafa Mengütaycı, Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı Tonguç Tekkazancı, Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Hasan Bulut, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Yadigar Günel, Kültür Memur-Sen Şube Başkanı Ayşe Günay ve Diyanet-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Memur-Sen Başkanı Yaser Topaloğlu, Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Şengül Kamalı, Sağlık-Sen Aile Hekimliği Başkanı Dr. Soner Eroğlu ve Memur-Sen'e ait sendikaların yönetimleri ve temsilcileri  katıldı.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...