AKDEV’den Türk çocuklarına güzel haber
AKDEV’den Türk çocuklarına güzel haber
119 defa okunmuş - 05 Haziran 2024 - Çarşamba 23:53

Seyhan Nehri kenarında; Türk çocukları için ücretsiz tatil yapabilecekleri bir tesis yapılıyor

AKDEV (Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı) Genel Başkanı Gül Karyaldız, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ile Türkiye genelindeki çocukların ücretsiz tatil yapabilecekleri güzel bir tesis için el ele verdi. Karyaldız, “Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk’ün çocuğa ve kadınlara verdiği değerden hareketle böyle bir adım atıyoruz” dedi.

 

Adana’nın Seyhan Nehri kenarında güzel bir lokasyonda her türlü spor aktivitelerine açık olacak bir tesisi Türk çocuklarına kazandıracaklarını belirten AKDEV Genel Başkanı Karyaldız şöyle konuştu:

“ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“AKDEV olarak gençlerimize Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini aşılamayı amaçlıyoruz. Bu açıdan faaliyetlerimiz Türkiye genelinde devam ediyor. Bu topraklarda bugün özgürce yaşıyorsak Atatürk ve silah arkadaşlarına çok şey borçlu olduğumuza inanıyoruz. Bu yüzden vakıf olarak, atamızın değer verdiği Türk çocuklarına sahip çıkmak istiyoruz. Bu konudaki düşüncelerimizi Çukurova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Sayın Cafer Esendemir’e ilettiğimizde kendisinden büyük destek gördük.

“SEYHAN NEHRİ KENARINDA MUHTEŞEM BİR YER OLACAK”

Sayın Esendemir’in bu sıcak ilgisi bizi Adana’ya çekti. Seyhan Nehri kenarında, su sporları dahil her türlü aktivitenin yapılabileceği tesisi var etmek için kolları sıvadık. Burada öncelikle tatil imkanı bulamayan ülkemizin başarılı çocuklarını misafir etmeyi, dönemsel olarak bu çocuklarımızı Basınımızın onurlu kalemleri ile burada buluşturmayı planlıyoruz.

“YOLUMUZ ATATÜRK’ÜN YOLU”

AKDEV adından da anlaşılacağı gibi, Atatürk’ün yolunda bir vakıftır. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için gençlerimize, kadınlarımıza katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çağdaş bir Türkiye özlemi içinde ’Yarınlar Bizim’ anlayışı ile hareket ediyoruz. Çocuklarımızın özgürce, çağdaş bir ortamda yaşayabilecekleri bir ülkeye kavuşmaları için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun için yurtlar ve eğitim köyleri açmayı hedefliyoruz” dedi.

“ATATÜRK KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de AKDEV’in gerçekleştirmeyi hedeflediği projenin detayları hakkında bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, “Atatürk kırmızı çizgimizdir” dedi.

Ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini, zorlu bir coğrafyada bulunmanın getirdiği sorunlarla da baş etmeye çalıştığını belirten Esendemir, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın en iyi imkanlarla yetişmeleri, en iyi eğitimi alarak geleceğe hazırlanmaları için gerçekleştirilmesi planlanan projelere ağırlık verilmesi, ATA’mızın çizdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmemiz açısından büyük önem taşıyor.

Alım gücü her geçen gün düşen, çok zor şartlar altında yaşam sürmeye çalışan dar gelirli ailelerin başarılı ve yetenekli çocuklarına tatil imkanı sunan bu projeyi önemsiyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde gereken desteği vermeyi arzuluyoruz” dedi.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...