"Elinizi vicdanınıza koyun, bu çileye son verin"
"Elinizi vicdanınıza koyun, bu çileye son verin"
87 defa okunmuş - 06 Haziran 2024 - Perşembe 22:21

Ayhan Barut'tan Kurban Bayramı öncesi Meclis'te 'Vicdan' çağrısı

"Halkımız sofrasına et koyamıyor"

 

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te vicdan çağrısı yaptı. Kurban Bayramı öncesinde halkın sofrasına et koyamaz halde olduğuna dikkat çeken Barut, "Elinizi vicdanınıza koyun, yüreğinizin sesini dinleyin. Bugün 10 bin lira maaşı alan, 17 bin lira asgari ücret alan bir vatandaşımız nasıl kurban kesecek? Bırakın kurban kesmeyi bir kilo eti nasıl alacak? Bu çileye son verin" dedi.

 

"EN AZ YÜZDE 100 ZAMLANDI"

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak halkın yaşadığı sorunlara işaret eden Barut, "Kurban Bayramı geldi. Halkımız kara kara bu sene nasıl kurban keseceğini düşünüyor. Çünkü geçen seneye göre kurbanlık fiyatları en az yüzde 100 zamlandı. Et fiyatları uçtu gitti, tencerelere et girmez oldu. Üreticinin burada hiç suçu yok. Çünkü elektrikten suya, yemden samana, veterinerlik masraflarından çoban parasına her şey fahiş zamlandı. Tüketicinin de burada hiç kabahati yok. Fahiş zamlara, artan yoksulluğa rağmen insanlarımız hayata tutunmaya çalışıyor" diye konuştu.

 

"YÜREĞİNİZİN SESİNİ DİNLEYİN"

 

Ekonomik kriz ve AKP iktidarının yanlış politikalarıyla yurttaşların inim inim inlediğini bildiren Ayhan Barut, "Elinizi vicdanınıza koyun, yüreğinizin sesini dinleyin. Bugün 10 bin lira maaşı alan, 17 bin lira asgari ücret alan bir vatandaşımız nasıl kurban kesecek? Bırakın kurban kesmeyi bir kilo eti nasıl alacak? Bu karanlık düzenin sorumlusu AKP iktidarıdır. Hesap vereceksiniz!" şeklinde konuştu. 

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...