Ceyhan OSB'de İki Firmaya Arsa Tahsisi Yapıldı
Ceyhan OSB'de İki Firmaya Arsa Tahsisi Yapıldı
108 defa okunmuş - 06 Haziran 2024 - Perşembe 22:24

Başkan Can: Ceyhan'da İşsizlik Bitecek

Adana’nın Ceyhan ilçesinde kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nde ikinci etabı için iki yatırımcı firmaya toplam 213 bin metrekare arsa tahsis sözleşmesi imzalandı.

 

 

 

Birinci etapda arsa tahsis işlemlerinin tamamlandığı Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabı yatırımcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Ceyhan OSB’nin Birinci etap yatırımcı firmalarından Vertra Çelik Endüstri Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması ile Adana Ferro Krom Paslanmaz Çelik Yatırımları A.Ş. firmalarına organize sanayi bölgesinin ikinci etabından arsa tahsis sözleşmeleri imzalandı.

 

 

 

ARSA TAHİSLERİ YAPILDI

 

 Ceyhan OSB Yönetim Kurulu Başkanı olarak Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can ile firma yetkililerinin katıldığı toplantıda, OSB’nin ikinci etabından Vertra Çelik Endüstri Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasına 126 bin 673 metrekare, Adana Ferro Krom Paslanmaz Çelik Yatırımları A.Ş. firmasına ise 86 bin 650 metrekare arsa tahsisleri yapıldı. Arsa tahsisi sonrasında Kaymakam Dayanaç, firmalara ve bölgemize yeni yatırımların hayırlı olması dileklerinde bulundu.

 

 

 

‘‘CEYHAN OSB YATIRIMCILARDAN BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR’’

 

 Ceyhan OSB’ye yatırımcıların büyük ilgi gösterdiğini belirten Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, ‘‘Organize sanayi bölgesinin birinci etabında yüzde yüz doluluk oranına ulaşmıştık. Bunun üzerine 4 bin 150 dönümlük ikinci etap başvurumuzda bakanlık tarafından onaylanmıştı. Yatırım başvuruları yapan iki önemli firmaya Ceyhan OSB’nin ikinci etabından toplamda 213 dönüm arsa tahsisini gerçekleştirdik. Memleketimize ve yatırımcı firmalara hayırlı olsun’’ dedi.

 

 

 

CAN: CEYHAN’DA İŞSİZLİK BİTECEK

 

 Ceyhan OSB’ye yapılan yatırımlarla birlikte ilçede işsizlik sorunun çözüleceğini söyleyen Başkan Can, ‘‘Organize sanayi bölgeleri öncelikle bulunduğu şehirlerin sonra ülkenin ekonomik anlamda can damarlarıdır. Orta ve büyük ölçekli yatırımcıları bir araya getirdiğimiz Ceyhan OSB’de birçok firma kazmayı vururken, bazı firmalar ise üretime başladı. Bu yatırımlar sayesinde ilçe ekonomimiz kalkınacak ve aynı zamanda işsizlik sorunu son bulacak. Ceyhan’ımızın gelişmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor’’ şeklinde konuştu.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...