“Emekli hekim maaşlarından ‘borç’ adı altında kesinti yapılıyor”
“Emekli hekim maaşlarından ‘borç’ adı altında kesinti yapılıyor”
102 defa okunmuş - 07 Haziran 2024 - Cuma 11:29

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, hekimlerin maaş sorununu meclis gündemine taşıdı; “İnsafsızlık!”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, emekli  hekim aylıklarında ‘borç’ adı altında yapılan kesintileri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.
Dr. Şevkin, mecliste yaptığı konuşmada, emekli hekim aylıklarında gerekçesiz ve önceden bildirilmeksizin yapılan kesintilerin hukuki olmadığını ve son bulması gerektiğini kaydetti.

“HUKUKİ DEĞİL!”
Hekim aylıklarındaki ödeme farklılıkları ve yetersizliklerin gerek görevli gerekse emekli hekimleri çıkmaza sürüklerken bugünlerde emekli hekim aylıklarında "borç adı" altında yapılan kesintilerin emekliyi canından bezdirdiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Emekli hekim aylıklarında gerekçesiz ve önceden bildirilmeksizin yapılan kesintiler hukuki değildir ve son bulmalıdır” dedi.

“İNSAFSIZLIK”
Ayrıca, emekli doktorun herhangi bir yerde SGK'li olarak çalışması durumunda maaşından aylık 17 bin TL kesildiğine dikkat çeken Dr. Şevkin, AKP’ye seslenerek, “İktidarınız döneminde genç hekimleri yurt dışına kaptırdınız, şimdi doktor bulamadığınız için insanlar aylarca sırada bekletiliyor. Çalışırken şiddete uğrayan, öldürülen, yoksulluk sınırı altında maaş alan hekimlerin bir de emeklilik haklarına el uzatılması, parasına göz dikilmesi en hafif tarifiyle insafsızlıktır, nankörlüktür; çekin ellerinizi hekimlerin üzerinden” şeklinde konuştu.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...