Özgür Özel, “Adana’nın başarısı Türkiye’nin başarısına dönüşecek.”
Özgür Özel, “Adana’nın başarısı Türkiye’nin başarısına dönüşecek.”
274 defa okunmuş - 08 Haziran 2024 - Cumartesi 20:45

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret etti ve balkondan halka hitap etti. Zeydan Karalar, “Aldığımız her belediye Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesine dönüşüyor.”

Adana Özgür, Adana Özel…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ı makamında ziyaret etti. CHP Genel Merkezi’nden çok sayıda yönetici ile Adana milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı ziyarette ilk sözü alan Başkan Zeydan Karalar; “Sizi 10 belediye ile karşılamaya nail olduk. Bugün buraya gelerek bizleri onurlandırdınız. Adana Özgür, Adana Özel” diyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HALKIN İÇİNDE, SORUNLARI ÇÖZEN, AYRIM YAPMAYAN BELEDİYECİİK ANLAYIŞI

Başkan Zeydan Karalar sözlerine şöyle devam etti: “Adana emrivakilere gelmez. Şahsına münhasır insanların şehridir ve zorlamaları kabul etmez. 31 Mart Yerel Seçimlerinde büyük çabalar sonucunda 65 yıl, 40 yıl, 35 yıl alamadığımız ilçeleri de aldık. Elbette değişimin etkisi ile gösterdiğiniz yolda, adaletli yönetim anlayışı ve halkın içinde olarak, çok çalışmamız sonucunda, milletimizde bizim buraları idare edebileceğimize yönelik kanaat oluşmasıyla, Adanalılar bizden yana tercih kullandı. Adana tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi ilk kez Adana Büyükşehir Belediyesi’ni iki kez üst üste kazandı. Seyhan’la birlikte benim de 3. dönemim. Seyhan ilçemizi 25 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi almıştı. 30 yıl aradan sonra Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partisi aldı. Bizim aldığımız her yer artık Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi oluyor. Hem halkımıza yakın hizmet ediyoruz hem sorunları çözüyoruz hem de insanlarımıza eşit mesafede, ayrım yapmadan çalışıyoruz. Arkadaşlarımızla beraber halkımızda büyük bir güven oluşturduk. Sizin de önerilerinizle ve işaret ettiğiniz gibi çalışarak Adana’da 10 belediye kazanmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Teşriflerinizden dolayı mutluyuz, şeref verdiniz Sayın Genel Başkanım.”

HACİZ BATAĞINDA BAŞLAYAN YOLCULUK, 5 YIL İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ BAŞARIYLA SONUÇLANDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Yerel Seçimlerindeki başarılarından dolayı Başkan Zeydan Karalar’ı kutladı. Genel Başkan Özgür Özel şunları söyledi: “Bugün 3 kez üst üste seçilmiş, iki kez üst üste de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş olmanızdan dolayı sizleri tebrik etmek için buradayız. Antalya ve Adana bu seçimlerde bir ilki başardılar ve tarihlerinde ilk kez, üst üste iki kez, bir belediye başkanının Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilmesi mümkün oldu. Bu başarı 5 yıl boyunca ortaya koydukları çalışmalar sonucu gerçekleşti. Ben Adana’da şu anda oturduğumuz odadaki masanın, koltuğun haczedildiği fotoğrafı hatırlıyorum. Büyük bir borçla, haciz batağında başladığınız yolculukta, 5 yıl içinde hem Adana Büyükşehir Belediyesi’ni mali açıdan güçlendirerek, borçları yönetilebilir hale getirerek hem de ‘Adana’da şu hizmet azaldı’ dedirtmeden büyük bir başarı gösterdiniz. Bu; israfa karşı olmanın, yolsuzluğa bulaşmamanın, adil ve şeffaf şekilde belediyeyi yönetmenin karşılığıdır.

Seçim akşamı isim isim teşekkür ettiğim 5 kişiden ikisi şu anda yanımda. Sayın Zeydan Karalar ve Sayın Vahap Seçer’in, bütün zorluklara rağmen belediyelerini bu kadar iyi, hakkaniyetli yönetmeleriyle birçok yerde insanlar ‘Burası Adana gibi olsun, burası Mersin gibi olsun’ dedi. Bu önemli başarının mimarlarından ikisiyle şu anda birlikteyiz. Adana’da 4 ilçe ve Büyükşehir Belediyemiz vardı. Bu dönem 9 ilçe belediyemiz ve Büyükşehir’imiz var. Belediye sayımız Adana’da iki katına çıktı. Sizlerin başarılarının sirayet etmesiyle bu sonuç ortaya çıktı.”

SEÇİM NE ZAMAN YAPILIRSA YAPILSIN KAZANACAĞIZ

Geçtiğimiz günlerde yapılan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerine de değinen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel; Başkan Sayın Ekrem İmamoğlu, 1.Başkan Vekili de Sayın Zeydan Karalar oldu. Yönetiminde Sayın Vahap Seçer görev aldı. TBB hizmetlerinin, hangi belediyeden olursa olsun adil dağıtılması noktasında gayret gösterecekler. Üstlendikleri önemli görevden dolayı kendilerini kutluyor, teşekkür ediyorum. Adana’nın başarısı Türkiye’nin başarısına dönüşecek. Buna inanıyorum. Başkanlarımızın cebinde birer anahtar var. Buna şehrin altın anahtarı, belediyenin anahtarı derler. Bu anahtar ne belediyenin kapısının ne de belediyenin kasasının anahtarıdır. Bu anahtar Atatürk’ün partisinin, Cumhuriyetin 2. Yüzyılında, yapılacak ilk seçimlerde yeniden iktidar olmasının anahtarıdır. Onlar iyi yönettikçe bu anahtar ceplerindedir. Biz Türkiye’yi yönetmeye talibiz. Milletimiz bu vazifeyi partimize bir kez daha vermek için sabırsızlanıyor. Gününde de yapılsa, erken de yapılsa başımızla beraber. Ne zaman yapılırsa yapılsın kazanacağız. Biz önümüzdeki pazar da yapılsa seçime hazırız. 1. partiyiz ve iktidarı devralmak istiyoruz.

BALKONDAN ADANALILARA HİTAP EDİLDİ

Makamda yapılan açıklamaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediye balkonundan Adanalılara hitap etti. CHP İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu’nun konuşmasından sonra hemşehrilerine hitap eden Başkan Zeydan Karalar, “Adana seninle gurur duyuyor” sloganının atılması üzerine;  “Sıcak havaya rağmen buradasınız. Asıl ben sizinle gurur duyuyorum” dedi.

ADANALI GÜNLÜNDE TAHT KURAN İNSANI BİR DAHA ORADAN İNDİRMEZ

Başkan Zeydan Karalar, “Size inanarak, size güvenerek yola çıktım ve beni mahcup etmediniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Partimizi iktidar yapacak, ülkemizi uçuruma düşmekten kurtaracak Sayın Genel Başkanımız şehrimize hoş gelmiştir. Adana zor bir kenttir, insanı da zorludur. Kolay ikna edemezsiniz, kolay da bir insanı sevdiremezsiniz. Ama Adanalının gönlünde taht kurduğunuzda da oradan asla sizi indirmez. Kardeşlerim sizinle birlikte Seyhan’ı da, Adana Büyükşehir Belediyesi’ni de Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi yaptık. Çok zor şartlarda devraldığımız belediyelerimizde, pandemiye, depreme rağmen Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının neler yapabileceğini herkese gösterdik. Olağanüstü işler yaptık ve kumu kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak, ayrım gözetmeden hizmet verdik. Adana’da 5 olan belediye sayımızı 31 Mart Yerel Seçimleri’nde 10’a çıkardık. Bir sonraki seçimlerde, 31 Mart 2024’te alamadığımız ilçeleri de almak için elimizden geleni yapacağız. Elbette bu başarımızın altında Sayın Genel Başkanımızın yenilenme hareketi var. Adana disiplinle ve bilinçle birlikte ama sevgi ve saygıyı bırakmadan hizmet edecek. Adana’da Cumhuriyet halk partisi 1. Parti yapmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE TÜRKİYE İTTİFAKI, ADANA’DA ADANA İTTİFAKI KURDUK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, balkondan Adanalılara seslendi ve 31 Mart Yerel seçimlerindeki başarı için kent halkına teşekkür etti. CHP’nin ülke genelinde Türkiye ittifakı kurduğunu, Adana’da da Adana ittifakı kurduklarını kaydeden Genel Başkan Özgür Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “31 Mart seçimlerinde çok şey yaptık ama kavga etmedik, kimseyle dalaşmadık. Sadece halkımızın mağdur kesimlerinin kavgasını verdik.”

Ürün taban fiyatlarının çok düşük olmasını da eleştiren Genel Başkan Özgür Özel, açıklanan alım fiyatlarına direneceklerini, çiftçinin milletin efendisi olduğunu vurguladı.

Enflasyonun geniş halk kitlelerinin alım gücünü büyük oranda aşağıya çektiğini çeşitli örneklerle çarpıcı şekilde anlatan Özgür Özel, üreticinin, asgari ücretlinin ve ezilenlerin sesini duyurmak için mücadeleye devam edeceklerini açıkladı, sorunların hep birlikte mücadele ederek aşılacağını kaydetti. Özgür Özel son olarak, durmadan dinlenmeden çalışıp, büyük hedefe ulaşacaklarını, bu konuda herkese önemli sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...