"Memlekette bayram havası yok!"
"Memlekette bayram havası yok!"
98 defa okunmuş - 10 Haziran 2024 - Pazartesi 22:12

Ayhan Barut, bayram öncesinde emekliler, asgari ücretliler, dul ve yetim maaşı alanlar için ikramiye çağrısını yineledi

Asgari ücretliler ve emekliler için ikramiye çağrısı; "Bayram değil çile sanki"

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, gerçek bir bayram kutlaması için Kurban Bayramı için emekliler ve asgari ücretli çalışanlarla, dul ve yetim maaşı alanlara asgari ücret seviyesinde bayram ikramiyesi verilmesini istedi. Yurttaşın kurban kesmek bir yana evine 1 kilo et dahi alamadığına dikkat çeken Barut, "Bir bayramı daha insanımıza zehir etmeyin, emeklilerimize ve emekçilere asgari ücret seviyesinde ikramiye verin. Memleketimizde maalesef bayram havası yaşanmıyor, çekilen çiledir. Bunu düzeltmek zorundayız" dedi.

"ELDE YOK, AVUÇTA YOK"

Yaklaşan Kurban Bayramı'nda 17 bin lira alan asgari ücretlilerin, 10 bin lira maaşa mahkum edilen emeklilerin, insanlık dışı aylık ödenti verilen dul ve yetimlerin çaresiz ve sahipsiz kaldığını aktaran Ayhan Barut, "Bayramlar normal şartlarda sevinçlerin ve mutlulukların arttığı, dayanışma ve paylaşmanın çoğaldığı günlerdir ancak insanlarımız ne acıdır ki kara kara düşünüyor. Çünkü elde yok, avuçta yok. 'Bayram gelmiş neyime, kan damlar yüreğime' diye feryat eden insanlarımızın çığlığı duyulsun" diye konuştu.

"BAYRAM GÜNÜ DARDA KOYMAYIN"

Bu hafta emeklilere 3 bin lira bayram ikramiyesi ödenmeye başlandığını hatırlatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Emeklimiz 10 bin lira maaşla evinin kirasını mı ödesin, faturalarını mı yatırsın, parası kalırsa bayram mı etsin? İnsanımızı böyle zora soktular, dertler deryasında yüzdürüyorlar. Bakın, 'Kurban kesemiyorum. Param yok. Ne ile keseyim? Emekliyim, aldığım para 10 bin lira' diye feryat ediyor. Asgari ücretli 17 bin lirayla nasıl kurban kessin, evinde bayram etsin. Dul ve yetimlerimiz bırakın kurban kesmeyi eline geçen aylık ve çeyrek ikramiye ile evine 2 kilo et alamaz. Bu nasıl bir düzendir böyle. Yazıklar olsun. İktidara sesleniyoruz. Bir bayramı daha insanımıza zehir etmeyin, emeklilerimize ve emekçilere asgari ücret seviyesinde ikramiye verin. İnsanlarımızı bayram günü darda koymayın. Memleketimizde maalesef bayram havası yaşanmıyor, çekilen çiledir. Bunu düzeltmek zorundayız."

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...