Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri ile 30 Yıldır Başarılı Öğrenciler Ödüllendiriliyor
Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri ile 30 Yıldır Başarılı Öğrenciler Ödüllendiriliyor
198 defa okunmuş - 11 Haziran 2024 - Salı 21:33

2023-2024 eğitim-öğretim döneminin sonuna yaklaşırken “Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri” Sakıp Sabancı Ortaokulu’nda ilk üç dereceye giren öğrencilere takdim edildi.

 

Bu yıl 50. yaşını kutlayan Sabancı Vakfı, eğitime, kültürel ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Merhum Sakıp Sabancı tarafından 1994 yılında başlatılan “Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri” ile de 30 yıldır gençlerin eğitim alanındaki başarılarının teşvik edilmesi amaçlanıyor. 

 

Sakıp Sabancı Ortaokulu’nda dereceye giren üç öğrenciye toplamda 50 Cumhuriyet altını takdim edildi. Okul birincisi Süleyman Emir Enginkara’ya 25, ikinci Necmiye Beril Özler’e 15 ve üçüncü Buket Yeniocak’a 10 Cumhuriyet altını verildi. Okulu dereceyle bitirerek Sakıp Sabancı Eğitim Ödülü’nü almaya hak kazanan öğrenciler, lise öğrenimleri boyunca Sakıp Sabancı Başarı Bursu ile desteklenmeye de devam edecek.

 

Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri’ni 30 yıldır gururla gerçekleştirdiklerini ifade eden Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Merhum Sakıp Sabancı’nın gençleri başarıya teşvik etmek için başlattığı Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri’ni 30 yıldır sürdürmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim her zaman Vakfımızın en önemli konularının başında geldi. Sakıp Bey’in çok kıymetli vasiyeti olan Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri sayesinde de gençlerin gelişimine katkı sunmayı sürdürüyoruz.  Hayatlarında yeni bir sayfa açılacak öğrencilerin heyecanına ortak olmak, onların gözlerindeki ışığı ve mutluluğu görmek bizi de mutlu ediyor. Bu yıl, okulu dereceyle bitirerek ödül almaya hak kazanan öğrencilerle birlikte tüm mezunları, öğretmenleri ve aileleri gönülden tebrik ediyorum.’’ dedi. 

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...