“Şakirpaşa Havalimanı’nı kapattırmayacağız”
“Şakirpaşa Havalimanı’nı kapattırmayacağız”
103 defa okunmuş - 13 Haziran 2024 - Perşembe 22:38

Kapanması gündeme gelen Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın peşini bırakmayan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, mecliste iktidara çağrı yaptı

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, iktidarın kapatmayı düşündüğü Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın peşini bırakmıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ve ülke genelinde konuyu gündemde tutan CHP’li  Dr. Şevkin, Şakirpaşa Havalimanı’nı gözden çıkaranları Adanalıların da gözden çıkaracağını vurguladı.


YEREL SEÇİMLERİ HATIRLATTI…

Mecliste yanlıştan dönülmesi için çağrı yapan Dr. Şevkin, tarım ve sanayinin beşiği konumundaki Adana'nın dış dünyaya açılan önemli unsuru Şakirpaşa Havalimanının bu iktidar tarafından kapatılmak istendiğine işaret etti.

Doğu Akdeniz'in en büyük lojistik üssü olmaya yakın, yatırımda tıkanan Marmara Bölgesi’nin tek alternatifi Adana Havalimanı'nı kapattırmayacaklarını söyleyen Dr. Şevkin, “Türkiye'de kâr eden 9 havalimanından biri olan, geçtiğimiz yılı yüksek kârlılık oranıyla kapatan, depremde de lojistik bir üs olarak çalışan Şakirpaşa Havalimanı'nı gözden çıkaranları Adanalılar da gözden çıkaracaktır; bunun belirgin örneğini de zaten yerel seçimlerde gördük” dedi.

“UÇAK UÇMAYAN HAVALİMANLARINA PARA ÖDEMEYİN”

“Gelin, bu yanlıştan dönün” çağrısı yapan CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Genişlemeye, revizyona müsait, stratejik olarak dünyanın en önemli havalimanlarından biri olan Adana Şakirpaşa Havalimanı'nı çağdaş bir yapıya kavuşturun. Böylelikle hem sözünüzü tutmuş olursunuz hem de uçak uçmayan, yolcusu olmayan yeni havalimanlarına halkın parasını ödemek yerine Türkiye'nin bu değerini korumuş olursunuz” ifadelerini kullandı.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...