“Bu işin peşini bırakmayacağım”
“Bu işin peşini bırakmayacağım”
82 defa okunmuş - 21 Haziran 2024 - Cuma 00:07


CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, meclis konuşmasının ardından Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda esnaflarla birlikte eylem yaptı

“Adanalılar, havaalanını kapattırmayacak”

“Havaalanının kapatılmasına imza atanlar utansın”

“Adanalılar yok sayılamaz”

ADANA – Türkiye’nin en stratejik, kâr eden 9 havalimanından biri olma ünvanını taşıyan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılma girişimlerine tepkiler dinmiyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında defalarca konuyu dile getiren, iktidar partisine ve mensubu milletvekillerine çağrı yapan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, bu kez havalimanında esnaflarla birlikte eylem yaptı.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın Adanalılar için vazgeçilmez olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.

“İMZA ATANLAR UTANSIN”

Şakirpaşa Havaalanı’nın kapatılmasına karşı olduklarını belirten Dr. Şevkin, “Şakirpaşa Havaalanı’nı kapattırmayacağız. Bu işin arkasında durmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Havaalanında taksicilik yapan esnaflar da “En az 300 kişi burada evine ekmek götürüyor. Mağdur olacak. Böyle bir şeye imza atanlar utansın, biz istemiyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

İktidar tarafından kapatılmak istenen Şakirpaşa Havalanı’nda esnaflarla birlikte açıklama yapan Dr. Şevkin, taksicilik yapan esnafların da desteğini aldı. Dr. Şevkin yaptığı açıklamada, Şakirpaşa Havalanı’nın son derece önemli bir havaalanı olduğunu belirterek 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen depremlerde yardımların buradan ulaştırıldığına dikkat çekti.

“64 YILDIR DİMDİK AYAKTA”

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın Türkiye’nin en kârlı havaalanı olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, “Havaalanımız, 2023 yılını kârla kapatmıştır. Türkiye’nin en çok kar eden 9 havalimanından biridir. 11 ilimizi etkileyen depremde bütün yardımlar buradan ulaştı. Bütün siyasilerin deprem bölgesine buradan gitti. Hastalar buradan diğer şehirlere nakledildi. Bu bakımdan da stratejik bir havalimanıdır. 64 yıl önce yapılmış olan bu havalimanı hiçbir koşulda kapanmamış, hiçbir afetten etkilenmemiş, ve Adana şehir merkezine 5 dakika mesafede son derece önemli bir havalimanıdır. Şehre yakınlığı, ulaşımın kolaylığı, esnafın mağdur olması nedeniyle kapatılması çok büyük bir handikap yaratacaktır. Adanalı olarak Şakirpaşa Havaalanı’nı kapattırmayacağız. Bunun arkasında durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yatırımda tıkanan Marmara Bölgesi’nin alternatifinin Adana olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, “Adana, aynı zamanda bir enerji bölgesidir ve bu açıdan bakıldığında da havalimanımız büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

ESNAF DA TEPKİSİNİ DİLE GETİRDİ

Dr. Müzeyyen Şevkin ile birlikte açıklama yapan havaalanında taksicilik yapan esnaf da “Burası kapatılırsa, taksici esnafı da tüm esnaflarımız mağdur olacak. Biz kapatılmasını istemiyoruz. En az 300 kişi burada evine ekmek götürüyor. Mağdur olacak. Böyle bir şeye imza atanlar utansın, biz istemiyoruz” dedi.

ADANA’YA SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI

Başka bir taksici de “200 bin nüfusu olan Artvin’in havaalanı var, 400 bin nüfusu olan Adana’nın neden yok? Kapatılmaması lazım. Kapatmıyoruz desinler. Cumhurbaşkanı, Ömer Çelik, gelsin Adana’ya sahip çıksın. Ömer Çelik’e bu halk oy verdi, neden verdi, bize sahip çıksın diye verdi. Cumhurbaşkanının sözünü dinlesin diye değil, bizi dinlesin diye oy verdi” dedi. Açıklamanın ardından taksici esnafıyla çay içen CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, “Adanalıları yok sayıyorlar. Bu işin peşini bırakmayacağım” diye konuştu.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...