BAŞKAN ALİ AVAN VATANDAŞI TAPULARINA KAVUŞTURUYOR
BAŞKAN ALİ AVAN VATANDAŞI TAPULARINA KAVUŞTURUYOR
52 defa okunmuş - 29 Haziran 2024 - Cumartesi 22:06

Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, seçim vaatlerinden birini daha gerçekleştirmek için önemli adımlar atıyor. Belediye arsasında ecri misil ödeyen hak sahiplerini tapularına kavuşturma sözünü yerine getirmeye hazırlanan Avan, bu konuda meclis üyelerinden onay aldı ve hak sahipleriyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI
Başkan Ali Avan, imar ve emlak müdürlüğü personeliyle yürüttüğü kapsamlı çalışmaların ardından, belediye arsasında konutları bulunan vatandaşlara tapularını kazandırmak amacıyla yasal prosedürleri tamamladı. Toplantıda, hak sahiplerine ödeme programı hakkında bilgi verdi.

Başkan Avan, belediye meclis üyelerinin onayıyla yasal mevzuatı oluşturduklarını belirtti. Mevzuatın, belediye arsasında konut sahibi olan vatandaşların bu arsaları satın alabilmesi için hazırlandığını vurguladı.

SATIŞ PROGRAMI
1 Temmuz itibarıyla başlayacak satış programında, yüzde 25 peşin ödeme ve 12, 24, 36 ve 48 ay taksit seçenekleri sunulacak. Taksitli satışlarda Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün belirlediği cüzi faiz oranları uygulanacak. Peşin ödemelerde tapuların bir hafta içinde teslim edileceği, taksitli ödemelerde ise tapuların taksitlerin bitiminde verileceği açıklandı.
Satış işlemlerinin dört ay içinde tamamlanması gerektiğini belirten Başkan Avan, vatandaşların fırsatı kaçırmamalarını istedi. Fiyatların her geçen gün arttığına dikkat çeken Avan, tapu almak isteyenlerin işlemlerini hızlıca başlatmaları gerektiğini söyledi.

BOŞ ARSALARIN SATIŞI YAPILMAYACAK
Başkan Avan, belediyeye ait boş arsa ve parsellerin kesinlikle satılmayacağını, sadece üzerinde uzun yıllar konut olan arsaların satılacağını vurguladı. Komisyonun fiyat çalışmaları yapacağını ve bölge bölge metrekare fiyatlarının belirleneceğini belirten Başkan Avan, "Komisyonda 4 farklı emlakçı, inşaat mühendisi, belediyemizin emlak birimi görevlileri yer alıyor. Birkaç güne kadar da metrekare fiyatları belli olacak. Bu fiyatlar ise bölge bölge değişecek. Peşin peşin söyleyeyim. Özellikle Zafer Mahallesi'nde bir sokakta bulunan arsa ile başka bir sokakta bulunan arsanın değeri aynı olmayacak. Komisyon tam da burada devreye giriyor ve bunun ayarlamasını yapıyor. Kimsenin hakkına girmeden belediyemizi hiçbir şekilde zarara uğratmadan bu çalışmayı yürüteceğiz. Böylelikle hem seçim vaadimizi gerçekleştirmiş olacağız hem de belki 30 belki 50 yıldan beri binası size arsası bize ait, kendi malınızda kiracı olarak oturduğunuz evlerin tapusunu vermek istiyoruz" dedi.

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...