MUBI ARALIK SEÇKİSİNİN ÖNE ÇIKAN FİLMLERİ! |
MUBI ARALIK SEÇKİSİNİN ÖNE ÇIKAN FİLMLERİ! |
383 defa okunmuş - 03 Aralık 2024 - Salı 10:14 |
Jacques Audiard’ın Cannes’dan ödüllerle dönen sıradışı suç müzikali EMILIA PÉREZ, Mati Diop’un Altın Ayı ödüllü belgeseli DAHOMEY, Selman Nacar imzalı TEREDDÜT ÇİZGİSİ, altı filmlik Atıf Yılmaz seçkisi, Rebecca Zlotowski’nin modern ilişkilere ve anneliğe incelikli bir bakış attığı BAŞKALARININ ÇOCUKLARI, Mahmut Fazıl Coşkun’un Türk görsel sanatının dört büyük ismini buluşturan belgeseli CROSSROADS, Tina Satter’ın başrolünde Sydney Sweeney’in yer aldığı son filmi SORGU ve çok daha fazlası sinemaseverlerin ilgisini bekliyor.
ÇALIŞAN KIZLAR / WORKING GIRLS (Lizzie Borden, 1986) Lizzie Borden’ın seks işçiliğini gerçekçi ve empatik bir yaklaşımla ele alan filmi, Manhattan’daki bir genelevde fotoğrafçılık yapan Molly’nin gündelik yaşamına odaklanıyor. Borden, prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan ve Sundance Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen ÇALIŞAN KIZLAR’da kadın emeğine bakıp, kişisel-profesyonel yaşam arasındaki sınırları keşfederken, sinemadaki alışıldık temsilleri altüst ediyor.
ÇILGIN PIERROT / PIERROT LE FOU (Jean-Luc Godard, 1965) Jean-Paul Belmondo ve Anna Karina’nın unutulmaz performanslarıyla hayat verdikleri, Jean-Luc Godard imzalı ÇILGIN PIERROT, monoton yaşamından kaçan Ferdinand ile gizemli eski sevgilisi Marianne’in suç ve romantizmle bezeli kaçış hikayesini ele alıyor. Fransız Yeni Dalgası’nın bu çarpıcı örneği, aşk, özgürlük ve başkaldırının sınırlarında dolaşırken sinemanın geleneksel kalıplarını cesurca yıkıyor.
ZARAFET VE ŞİDDET ARASINDA (Şirin Bahar Demirel, 2023) Şirin Bahar Demirel’in yurtiçi ve yurtdışındaki birçok festivalde gösterilen kısa filmi, elleri hem anı biriktiren hem de aktarabilen bellek araçları olarak ele alan deneysel bir belgesel. 43. İstanbul Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü kazanan ZARAFET VE ŞİDDET ARASINDA, hayal gücü ve yaratım aracılığıyla sanatçının kişisel geçmişiyle bağ kurarken, ev içi şiddet ve kalıtımsal travma gibi evrensel insan hikayelerine de kapı aralıyor.
CROSSROADS (Mahmut Fazıl Coşkun, 2022) Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği CROSSROADS, Türk görsel sanatının dünyada tanınan dört önemli ismini bir araya getiriyor. Seçkin Pirim, Gülay Semercioğlu, Candaş Şişman ve Sinan Logie’nin üretim pratiklerine ışık tutan belgesel, sanatçıların özgün estetik dünyalarını ve sanat yolculuklarını, gündelik hayatları ve şehirle kurdukları ilişki üzerinden anlatıyor.
SORGU / REALITY (Tina Satter, 2023) Tina Satter’ın gerçek bir hikayeye dayanan ilk uzun metrajlı filminde, performansıyla büyük beğeni toplayan Sydney Sweeney başrolde. Dünya prömiyerini Berlinale’de yapan SORGU, eski Amerikan istihbarat uzmanı Reality Winner’ın, 2016 ABD seçimlerine yönelik Rus müdahalesiyle ilgili hükümet raporunu sızdırdığı için sorgulanmasını ve bu süreçte yaşadığı baskıyı merkezine alıyor.
İKİ ŞAFAK ARASINDA (Selman Nacar, 2021) Selman Nacar’ın dünya prömiyerini 69. San Sebastian Film Festivali’nde gerçekleştiren ilk uzun metrajlı filmi, yurtiçi ve yurtdışı birçok festivalden ödülle dönerek büyük ilgi toplamıştı. Nacar İKİ ŞAFAK ARASINDA'da, küçük bir kentte yaşanan bir iş kazası sonrası gelişen olaylar üzerinden günümüz Türkiyesinin toplumsal yapısına, sınıflar arası ilişkilere ve ahlaki çelişkilere eleştirel bir bakış atıyor.
BAŞKALARININ ÇOCUKLARI / OTHER PEOPLE’S CHILDREN (Rebecca Zlotowski, 2022) Dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nde büyük beğeni toplayan Rebecca Zlotowski imzalı BAŞKALARININ ÇOCUKLARI, modern ilişkilerde annelik kavramını incelikle ele alıyor. Başrol oyuncusu Virginie Efira’nın başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken film, bir kadının sevgilisinin çocuğuyla bağ kurma sürecini hassasiyetle işlerken, biyolojik olmayan ebeveynliğin getirdiği duygusal zorlukları inceliyor.
MIRAI (Mamoru Hosoda, 2018) Dünya prömiyerini Cannes'da yapan bu büyüleyici animasyon, aile bağları, yaşam döngüsü ve yaşamın akışı gibi konuları incelikli bir mizah ve görsel bir zenginlikle ele alıyor.
Bilgi için: mubi.com/tr instagram.com/mubiturkiye x.com/mubiturkiye youtube.com/mubi
MUBI HAKKINDA MUBI, global bir çevrimiçi film seçkisi, yapım şirketi ve film dağıtımcısıdır. Birbirinden güzel, heyecan verici, inanılmaz filmlerin keşfedildiği ve seyredildiği yerdir. Sinemanın efsanevi yaratıcılarından yükselen yönetmenlere, dünyanın her köşesinden filmler MUBI küratörleri tarafından özenle seçilir. MUBI aynı zamanda sadece platform üzerinden erişebilecek iddialı yeni filmlerin yapımcısı ve dağıtımcısıdır. Dünya çapında 190 ülkede hizmet veren MUBI, 15 milyondan fazla üyeyle dünyanın en büyük sinemasever topluluğudur.
|
Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz... |