Mithat Özsan Bulvarı’ndan Şehir Hastanesi yönüne veya Balcalı Hastanesi ve Üniversiteye giderken göbekte bir akıllı kavşak yapıldı. Bu akıllı kavşağı zorunlu kullananlar “Allah razı olsun” diyeceğine bazen küfürlerin yükseldiğini duyar gibi oluyorum.
“Böyle tehlike arzeden kavşak mı olur” serzenişi arşa çıkıyor.
Kavşak bu şekilde kullanılması durumunda kaza yakındır. Bence adı akıllı değil, deli kavşak konmalıydı.
Adana Şehir Hastanesi civarında inşa edilen “akıllı kavşak” projesi, birçok vatandaşın hayatını olumsuz etkileyen bir sorun haline geldi. Sürücüler ve yayalar, karşıdan karşıya geçmek için adeta bin bir cambazlıklar sergiliyor.
Hastaneye yolu düşen vatandaşlar; “Burası akıllı kavşak değil, tam tersine bulmaca gibi deli kavşak. Karşıya geçerken artık ne yapacağı mızı bilemiyoruz. Adımımızı bir atıyor, bir geri çekiyoruz. Sanki kal gelmiş gibi oluyoruz. Karşıdan karşıya geçmek için cambazlıklar yapıyoruz. Elimizde sihirli bir değnekte yok. Önceden ışıklar ve yaya geçitleri vardı, şimdi hiçbir şey yok. Gidişat pek de iyi değil,” diye konuşuyorlar.
Vatandaşlar projenin uygulamaya girdiğinden bu yana, bölgedeki kaza sayısında gözle görülür bir artış olduğunu iddia ediyor. “Burada her gün kazalar oluyor. Geçen gün bir araba, yayaların olduğu yerden hızla geçti. Burada eski sistemde, yani trafik ışıkları varken bu kadar kaza olmuyordu. Şimdi akıllı kavşak diye bir şey var ama bu sadece kafamızı karıştırıyor. Neden bir alt geçit yapılmıyor. Çok mu zor. İlla birileri ölsün ondan sonra mı harekete geçilecek.”
Adana Eski Tabip Odası Başkanı ve Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Selahattin Menteş, bu durumu eleştiren bir video çekmişti. “Her gün bu kavşaktan geçerken kaza yapmadan geçmeyi umuyoruz. İnsan işe giderken, burada kaza yapmadan geçmek için dua ediyor. Durumun ciddiyeti artık göz ardı edilemez. Bu kavşak, insan hayatını tehdit ediyor” demişti.
Sabahları ve mesai bitimleri burada trafik adeta kilitleniyor. Yarın birgün yağmur başlayacak. O sıkışıklığı düşünmek bile istemiyorum. Burada can pazarı yaşanabilir. Acilen çözüm şart.
İki tane alt geçit yapılmalı ve insanlar rahatlıkla duraklardan inip, hastaneye alt geçitten varabilmeli.
Aksi bu yönde devam ederse, mesai saatlerinde buradan geçmek neredeyse imkansız. Araç kuyrukları uzayıp gidiyor. Hiçbir şey ilerlemiyor. Bu kavşak yüzünden her gün işe ve randevulara geç kalınıyor. Bazen trafikte yarım saati buluyor. Hiçbir şeye yetişemiyoruz. Trafik sıkışıklığı bizi delirtiyor. Örnek vermek gerekirse, Yüreğir tarafından gelen trafik için alt geçit yapılarak trafik rahatlatılabilir.
Allah’a emanet, her gün elimiz kalbimizde dualar ederek geçiyoruz. Hiçbir güvenlik önlemi yok. Vatandaşlar, trafiği rahatlatmak için uygulanan akıllı kavşak sistemi ile birlikte, trafik ışıklarının kaldırılmasının, bölgedeki güvenliği ciddi şekilde tehdit ediyor. Alt geçitler şart.
Buradan günlük azami 200 bin insan geçiyor. Çözüm alt geçit, hem yayalar için hem araçlar için.
Burada bir çağrıda bulunmak istiyorum Adana’nın büyük mülki amiri Vali Yavuz Selim Köşger, Adana Karayolları Bölge Müdürü, Adana Büyükşehir Belediyesi ele ele vererek bu soruna ortak çözüm bulmalıdır.
Bu soruna ivedilikle Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in el atarak çözüme ulaştırması bekleniyor.
ADANA KİRLİ Mİ YOKSA SADECE KURTULUŞ
MAHALLESİ Mİ?
Adana’nın en nezih, en temiz semtlerinden biriydi Kurtuluş Mahallesi...
Gel görki, bütün kaldırımları işgal altında. Sokak ve caddeleri çöp dağlarıyla ve kokularıyla sarmış.
Başkan Zeydan Karalar çöpü yerin altına koydu, daha beter lağım gibi kokular yükseldi, sorunu çözemedi.
Milletimize biraz eğitim ve sorumluluk şart.
Oysa çözüm basit.
İnsanlar çöpünü ayrıştırarak, belirli bir saatte apartmanın önüne koyar ve çöp aracı gelip alırsa, ne çöp dağları oluşur, nede pis koku çevreye yayılır.
Belediyeye buradan bir uyarım.
Benim penceremin dibinde çöp dağları oluşuyor, eve misafir kabul edemiyorum.
Kurtuluş mahallesi, 64008 sokak, Gülsüm Apartmanı…
Ben bu çöp konteynirini penceremin dibinde görmek istemiyorum.
Lütfen artık bu çöp dağlarını buradan kaldırın.
Çöpler mikrop yuvası, sıcaklarda bakteri yaymadığını kim söyleyibilir?
İkinci hemen yakın iki sokak ötede...
Çifte Minare Camii sokağı resmen çöplük...
Burayı ne büyükşehir temizliyor nede Seyhan belediyesi temizlik görevlileri.
Rüzgarlarda, yağmurlarda mazgallar doluyor.
Bazen cuma namazı kılmaya gelen cemaat yazın secaddelerini çöpün üzerine seriyordu.
Aynı sokakta Sabuncu İş Merkezi var, hergün buraya elit insanlar gidip geliyor.
Olası bir yağmurda burada bulunan iki sokakta oturan müstakil evleri su basabiliyor.
Kız kardeşim 6 yıldır burada oturuyor, seçim zamanı bir ay bu sokaklar temizlendi, sonra temizlik görevlileri sırra kadem bastı. Merkez yerde iki örnek verdim, gerisi Seyhan Belediyesine kalmış.
|