301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Mayıs 2022 - Perşembe 17:11 Bu haber 281 kez okundu
 
1.Kadirli Uluslararası Festivali 13 Mayıs’ta başlıyor
1.Kadirli Uluslararası Festivali 13 Mayıs’ta başlıyor
KÜLTÜR SANAT Haberi


Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde düzenlenecek olan 1.Uluslararası Kadirli Türk Dünyası Kültür ve Sanat Festivali 13 Mayıs’ta başlayacak.

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) Adana Şube Başkanı Emine Varmış,  Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF) işbirliğiyle gerçekleştirecekleri festivalle ilgili bilgi verdi. Varmış, 13 Mayıs’ta başlayacak ve 15 Mayıs’a kadar sürecek olan festivalde, onlarca yerli ve 7 ülkeden 6 akraba topluluğundan 100’ den fazla şair, yazar, sanatçılara ve ressamlara ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Festivalin  temasını ‘UNESCO Yolunda Karatepe’ olarak belirlediklerini ifade eden Varmış, “Festivalimizin amacı; Kadirli’yi ve UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici listesinde yer alan Karatepe Açık Hava Müzesinin, ülkemizde ve dünyada tanınırlığını artırmaktır” dedi.

Festivale destek veren herkese teşekkür eden Varmış, Kadirli Festivali Programı kapsamında 14 Mayıs’ta  saat 10.00-14.00 arası Karatepe’ye gezi düzenleyeceklerini, aynı gün saat 17.30’da da renkli kortej yürüyüşü gerçekleştireceklerini söyledi. Festivalin son günü de Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) olarak yaptırdıkları  KA-VAK Kız Öğrenci Yurdu’nun temel atma törenini gerçekleştireceklerini kaydeden Varmış, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Festivalimizde, kostüm yarışması, konserler, resim ve  fotoğraf sergileri, piyano resitali, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tiyatro grubu, gençlik korosu konseri ve tüm diğer etkinliklerin yüksek katılımla gerçekleşmesini bekliyoruz. Ayrıca festivale yurtdışından katılacakların sanatçı kimlikleri yanında, akademisyen, milletvekili ve iş insanı gibi farklı kimliklerinin olması nedeniyle bu ülkelerle sosyal, kültürel ve ekonomik bağların güçlendirilmesini hedefliyoruz. Herkesi, 13-15 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenleyeceğimiz festivalimize davet ediyoruz.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: 1.Kadirli, Uluslararası, Festivali, 13, Mayıs’ta, başlıyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı