301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
06 Mayıs 2022 - Cuma 20:53 Bu haber 328 kez okundu
 
‘15. Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi’ gün sayıyor
‘15. Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi’ gün sayıyor
EĞİTİM Haberi


İlki 2005 yılında Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen, zamanla geleneksel hale gelen Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi bu yıl 15.ncisi düzenlenecek. 9-11 Mayıs 2022 tarihleri arasında Çukurova’nın bereketli topraklarında gerçekleştirilecek olan ‘15. Ulusal Zootekni Öğrenci Kongres’nde çeşitli üniversitelerden katılım bekleniyor.

İlki 2005 yılında Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen, zamanla geleneksel hale gelmiş ve bu yıl 15.si düzenlenecek olan "Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi (UZOK)" ilk ev sahibi olan Adana Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından düzenlenecek.

Kongre kapsamında genç Zooteknist ve Zooteknist adayları ile akademisyenler ve sektör temsilcilerinin buluşturulması amaçlanırken, ülkemizdeki hayvansal üretiminin mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulması, elde edilen yeni bilimsel verilerin paylaşılması ve sosyalleşme imkânının sağlanmasıyla kongre, Zootekni camiasına büyük katkı sunacak.

Kongre hakkında bilgi veren Ç.Ü. Zootekni Öğrenci Kulübü Başkanı Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu, “Ulusal çapta 15.si gerçekleştirilecek olan bu kongrenin planlanmasında; Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kılıçla Ülke Alanlar, Sabanla Ülke Alanlara Yenilmeye Mahkûmdur” vecizesi bizlerin tekrar dikkatini çekmiştir.

Zira, halen etkisi altında bulunduğumuz Covid-19 salgını ve halen devam etmekte olan Ukrayna-Rusya savaşı, tarım ve gıdanın bir ülkenin bağımsızlığında ne kadar önemli olduğunu tekrar göstermiştir. Bu bağlamda ülkemizin ihtiyaçlarına paralel olarak tarım ve gıda alanında aktif çalışmalar yapan akademik camianın ve üreticilerin ve ilgili sektör paydaşlarının bir araya getirilerek gençlere bilgiye ulaşma, inovasyon ve çözüm odaklı düşünme yolunda ışık tutması hedeflenmektedir.

Bu bağlamda sizleri 9-11 Mayıs 2022 tarihleri arasında Çukurova’nın bereketli topraklarında gerçekleştirilecek olan “15. Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi”nde buluşmak üzere Adana’da görmekten onur duyacağız.” Dedi.

Katılımcılar hakkında da konuşan Prof. Kutlu, “ Üniversitelerin Zootekni ve çiftlik hayvanlarının yetiştirilmesi, ıslahı, genetiği ve beslenmesi ile doğrudan ilgili bölümlerinde eğitim-öğretim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerle, akademisyenlere açık olan kongremizin konuları; Hayvan Yetiştirme ve Islahı, Yemler ve Hayvan Besleme, Biyometri ve Genetik, Temel alanlar kapsamında zootekni ile ilgili tüm akademik konular..” Diye konuştu.

Kongrenin tarihi hakkında da bilgi veren Ç.Ü. Zootekni Öğrenci Kulübü Başkanı Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu, “Ülkemizde modern anlamda tarım eğitimi ilk olarak Osmanlı Dönemi'nde 10 Ocak 1846'da İstanbul Yeşilköy'deki Ayamama Çiftliği'nde Ziraat Mekteb-i Aliyesi'nde başlamıştır. Ardından 1893 yılında yine İstanbul'da kurulan Halkalı Ziraat ve Baytar Mektebi'nde devam edilmiştir.

Cumhuriyet'in ilanıyla 1927 yılında temeli atılan Ziraat Yüksek Enstitüsü'nde 1933 yılında eğitim verilmeye başlanmıştır. Takip eden yıllarda farklı şehirlerde kurulan Ziraat Fakülteleri ile tarımsal eğitim ülkemizde yaygınlaşmıştır.

Sonraki yıllarda Ziraat Fakültelerinde üretilen bilgilerin paylaşılması ve istişareye açık hale getirilmesi amacıyla kongreler tertip etmiştir. Zamanla bu kongreler öğrenciler arasında bilgi alışverişinde bulunmak ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla Öğrenci Kongreleri olarak düzenlenmeye başlanmıştır. Ülkemiz hayvansal üretim alanında ilk olma özelliği taşıyan "1. Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi" 2005 yılı Mayıs ayında Adana'da Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Bu tarihten sonra geleneksel hale gelen kongre her yıl farklı şehirlerdeki Zootekni Bölümleri tarafından düzenlenmektedir.” Sözlerine yer verdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ‘15., Ulusal, Zootekni, Öğrenci, Kongresi’, gün, sayıyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı