301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
19 Mayıs 2021 - Çarşamba 21:14 Bu haber 348 kez okundu
 
“19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI VETERAN MASTER FUTBOL ŞÖLENİ” BAŞLADI
“19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI VETERAN MASTER FUTBOL ŞÖLENİ” BAŞLADI
SPOR Haberi


Ulusal Veteranlar Masterler Konfederasyonu (UVMK) tarafından düzenlenen ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında başladı ve  23 Mayıs’ta sona erecek olan “Veteran Master Futbol Şöleni” toplam 40 takımın katılımıyla Antalya’da start aldı.

Dünyada hızla yayılan veteran/master spor organizasyonları, son on yıldır ülkemizde de giderek  artmaya devam ediyor. Bu çerçevede dağınık bir yapıya da bürünen Veteran/Master futbol takımlarını bir araya getirmek amacıyla, 2020 yılında “Ulusal Veteranlar Masterler Konfederasyonu (UVMK)” kuruldu.

Yedi bölgeyi kapsayan kurucu federasyonlar, 26 ili kapsayan veteran master futbolunu ülkenin her yanına yaymayı kendisine ilke edinmiş durumda. Her yıl Ekim ayında başlanan ligler, bir sonraki yılın Mart ayına kadar sürüyor. 2020 ve 2021 yılı sezonu, Pandemi nedeniyle oynanamamıştı. Takımlar bu etkinlikleri bu yıl Antalya merkezinde start verdi.

Her yıl, Nisan-Mayıs ve Ekim aylarında Akdeniz Masterler Federasyonu, Anadolu Dostluk Federasyonu, Çukurova Masterler Federasyonu, Güney Marmara Masterler Federasyonu, Marmara Masterler Federasyonu, Türkiye Masterler Birliği Futbol Federasyonu, Ulusal Veteranlar Masterler Ege Bölge Federasyonu, Veteranlar Futbol Ligi İstanbul Veteran Futbol Ligi Federasyonlarına bağlı illerden gelen takımların katılımıyla oluşturulan organizasyon, bu senede “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Veteran Master Futbol Şöleni” adıyla, Side/Antalya ilinde başladı. 40 takım, yaklaşık 1.000 kişinin katılımıyla yapılacak bu organizasyonun şenlik havasında geçmesi bekleniyor.

 
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , “19, MAYIS, GENÇLİK, VE, SPOR, BAYRAMI, VETERAN, MASTER, FUTBOL, ŞÖLENİ”, BAŞLADI, , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı