301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Kasım 2021 - Salı 20:56 Bu haber 746 kez okundu
 
21 Üniversiteden 35 akademisyen ders verecek.
21 Üniversiteden 35 akademisyen ders verecek.
KÜLTÜR SANAT Haberi


Türkiye’de 25 felsefe okulu aynı anda izleyecek.

ARATOS FELSEFE OKULLARI’NDA DERS BAŞLIYOR

Antik Çağ’da yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci Tarsuslu filozof Aratos adına yakışır etkinlikler çeşitlenerek devam ediyor.

Aratos dergisi bünyesinde kurulan ve 11. yılına giren Aratos Felsefe Okulu’nun 2021-2022 dönem dersleri bu yıl da online olarak yapılacak.

Edinilen bilgiye göre, Aratos Felsefe Okulu dersleri, 6 Kasım 2021 ile 16 Temmuz 2022 tarihleri arasında zoom üzerinden haftada bir Cumartesi günü olmak üzere toplam 35 ders yapılacak. Derslere 21 üniversiteden akademisyen ile Türk Tabipler Birliği ve geçen yıl da bize destek veren Bilim ve Aydınlanma Akademisi'nden konuşmacılar katılacaklar.

Yapılan açıklamada, 8 aylık program içinde 6 Kasım 2021 tarihinde Aratos Felsefe Okulu'nun açılış dersinde Mersin Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Aratos dergisi Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zehragül Aşkın, “Descartes’de Öznelcilik İlkesinin Kurgulanışı” başlıklı sunumunu yapacak.

Edinilen bilgiye göre, dersin ardından Uğur Pişmanlık’ın çektiği “Rasyonel Bir Filozof Anaksagoras” belgesel filminin gösterimi ve Aratos Ödülleri törenini gerçekleştirilecek.

Etkinlik programı kapsamında 2021-2022 Aratos Ödülleri sahiplerine takdim edileceği bildirildi.

Aratos felsefe dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Aratos Felsefe Okullarında 21 Üniversiteden 35 akademisyenin ders vereceğini ifade ederek, “Bu yıl ders vermek için aramıza yeni hocalarla birlikte Türkiye'den 3 Kıbrıs'tan 2 ve 1'de ABD'den yeni üniversiteler katıldı. Türkiye genelinde kurduğumuz 25 felsefe okulu aynı anda zoom üzerinden bağlanarak dersleri tek merkezden online olarak izleyebileceklerdir. Felsefe derslerimiz herkese açık ve ücretsizdir. Tüm felsefe severleri gerçekleştireceğimiz etkinliklere davet ediyoruz.

Aratos Felsefe Okulu’nun, felsefenin toplumsallaşması anlamında önemli çaba olduğunu düşünüyorum. Felsefenin ışığı Tarsus’tan tüm Anadolu’ya yayılıyor. Aratos olarak antik çağın felsefe geleneğini ilerici, yurtsever ve aydınlanmacı ilkelerle sürdürüyoruz.

Açıklamada ayrıca, 20 Kasım'da Dünya Felsefe Günü kapsamında, bu yıl "Stoa Felsefe Festivali'nin ilkinin yapılacağı ve bu etkinliğin ayrıntılarının sonra duyurulacağı belirtildi.” diye konuştu.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: 21, Üniversiteden, 35, akademisyen, ders, verecek.,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı