301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Şubat 2021 - Pazartesi 19:42 Bu haber 530 kez okundu
 
5 Ocak stadyumu bölgenin kamusal ihtiyacı şeklinde projelendirilmeli
5 Ocak stadyumu bölgenin kamusal ihtiyacı şeklinde projelendirilmeli
AKTUALİTE Haberi


Seyhan Kent Konseyi ile 4 Mahalle Muhtarı Vali Süleyman Elban’dan 5 Ocak Stadyumunun yerinin Millet Bahçesi olarak hazırlanırken, Semt Pazarı, Otopark gibi bölgenin kamusal ihtiyaçlarının da göz önüne alan bir proje hazırlanması için talepte bulunulmasını kararlaştırdı.

ADANA-Seyhan Kent Konseyi’nde toplanan 4 mahalle muhtarı, 5 Ocak Stadyumu yerinin bölgenin kamusal ihtiyaçlarını kapsayacak şekilde projelendirilmesini istedi.

 

Seyhan Kent Konseyi ve 4 mahalle muhtarı 5 Ocak stadı yerinin yeni uygulama projesinin hazırlanması öncesinde Vali Süleyman Elban’a bir rapor sunulmasını kararlaştırdı. Seyhan Kent Konseyi Başkanı Mimar Erkan Karakaya,  Cemalpaşa mahallesi  Muhtarı Nercin Cevher, Reşatbey mahallesi muhtarı Zübeyde Nüvit Kana, Kurtuluş mahallesi muhtarı Nevin Biçer, Şehir  Plancısı Ulaş Çetinkaya,  Seyhan Kent Konseyi Genel Sekreteri Esen Zor ile ile Reşatbey-Cemalpaşa Dayanışma meclisi üyesi Nilgün Torun’un da katıldığı toplantıda 5 Ocak stadının durumu değerlendirildi. Yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

“Adana 5 Ocak Stadyumu’nun son maçlara ev sahipliği yaptığı şu günlerde, basına yansıdığı şekliyle  Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın Murat Kurum’un, mevcut stadyumun hızla yıkılacağını ve Cumhurbaşkanımızın belirttiği şekliyle Millet bahçesine dönüştürüleceği müjdesini sevinerek öğrendik.

 

Bir süredir bölge hinterlandında yer alan Reşatbey, Cemalpaşa, Çınarlı ve Kurtuluş Mahalelerinde yaşayan duyarlı vatandaşların yakından takip ettiği bu konu adı geçen mahallelerin muhtarları tarafından Seyhan Kent Konseyimizde gündeme getirilerek, fikri anlamda çalışmalar yürütülmekte idi.

 

Bu son gelişmeler karşısında da Seyhan Kent Konseyinde bir araya gelen Cemalpaşa mahallesi  Muhtarı Nercin Cevher, Reşatbey mahallesi muhtarı Zübeyde Nüvit Kana, Kurtuluş mahallesi muhtarı Nevin Biçer, Seyhan Kent Konseyi Başkanı Erkan Karakaya. ve genel sekreter Esen Zor ile Reşatbey-Cemalpaşa Dayanışma meclisi üyesi Nilgün Torun, yine konunun kamuoyunun gündeminde yoğun olarak yer aldığı dönemde Şehir ve Bölge Planlama Odası Adana Şube başkanlığını yapan Ulaş Çetinkaya durum değerlendirmesi yaptı.

 

‘5 Ocak Stadyumu’nun yeri ile ilgili, geçmişte birçok tartışmanın yapıldığı, buranın ticari amaç dışında, kamu yararına değerlendirilmesi gerektiği konularında mahkeme kararının olduğu, son aşamada da Cumhurbaşkanımızın konuya müdahil olması ile burasının Millet bahçesine dönüştürülmesi talimatı Adana Büyükşehir Belediyesi meclisinde karara bağlanmasıyla tartışmalar noktalandı.

 

Ancak somut bir plan ve plan notu içermeyen bu karar millet bahçesi kapsamında bünyesinde hangi fonksiyonları kapsayacağı konusunun muğlak kaldığı gerçeğinden hareketle, Adana Valiliği inisiyatifinde hazırlatılacak olan millet bahçesi uygulama planlarında bölge halkının yoğun talebi olan, Semt Pazarı, Otopark gibi bölgenin kamusal ihtiyaçlarını da göz önüne alan bir proje hazırlanması ortak talep olarak ortaya çıkmaktadır.

 

Yeni uygulama projesinin hazırlanması öncesinde, muhtarlıklar ve Seyhan Kent Konseyi olarak topluca, kentimizin ve bölgenin yararına olacağına inandığımız bu  dilek ve temennilerimizi konuya duyarlı olduğuna inandığımız. Adana Valimiz sayın Süleyman Elban’a iletmek üzere karar alındı. “

 

 

 

 

 

                       

4 Ek

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: 5, Ocak, stadyumu, bölgenin, kamusal, ihtiyacı, şeklinde, projelendirilmeli,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı