301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
23 Mayıs 2022 - Pazartesi 21:45 Bu haber 423 kez okundu
 
50 yıl sonra mezuniyet töreni düzenleyen doktorlar Gençliğe Hitabe’yi okudu
50 yıl sonra mezuniyet töreni düzenleyen doktorlar Gençliğe Hitabe’yi okudu
EĞİTİM Haberi


Yarım asır sonra yapılan mezuniyet töreninde Hipokrat Yemini yerine, Gençliğe Hitabe’yi okudular…

ÇÜ Tıp Fakültesi’nin (ÇÜTF) ilk mezunları, mezuniyetlerinin üzerinden 50 yıl geçtikten sonra yapılan törende Hipokrat Yemini yerine, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu…

Mezuniyetlerinin üzerinden yarım asır geçen ama dönemin şartlarında mezuniyet töreni düzenleyemeden göreve başlayan ÇÜ Tıp Fakültesi’nin ilk mezunları Hipokrat Yemini yerine Atatürk’ün gençliğe Hitabesi’ni söyledi, cüppe giyip kep fırlattı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 1971-72 Eğitim Öğretim Sezonu girişli ilk mezunları, çeşitli nedenlerden dolayı mezuniyetlerinin akabinde yapamadıkları mezuniyet ve yemin törenlerini geçtiğimiz hafta sonu  gerçekleştirdi.

Bir kısmı emekli olan, bir kısmı da hala doktorluk mesleğini icra eden 38 doktor unutamayacakları ve toplum tarafından da unutulmayacak bir gün yaşadı.

Cüppe giyip, kep takan, fakültenin ilk mezunları, fakülteye girmelerinden 50 yıl sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Fikret Ünsal Amfisi’nde düzenlenen törene katıldı.

Törene Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, ÇÜ Tıp Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı-Eski Dekan Prof. Dr. Figen Doran, ÇÜ Tıp Fakültesi Mezunlar Derneği Başkan Vekili Hatice Canataroğlu, Mezunların Temsilcisi Dr. Ayten Leyla Sağlamtimur ve dönemin Sınıf Başkanı Dr. Fethi Albayram ile, mezunlar ve mezunların yakınları katıldı.

50. Yıl Şiiri’nin okunmasıyla başlayan törende söz alan Dr. Ayten Leyla Sağlamtimur, “Bugün Hipokrat Yemini etmeyeceğiz. Bizler aldığımız aile terbiyesi ve öğretmenlerimizden öğrendiğimiz meslek terbiyesiyle zaten hekimlik mesleğinin etik değerlerine ömür boyu sadık kalmış doktorlarız. Bizim dönemimizden bu konuda sorun yaşayan kimse çıkmadı. Bunun yerine bir iki gün önce kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ndan ilhamla Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuyacağız” dedi.

Dr. Fethi Albayrak da 63 kişi olarak eğitime başladıklarını, 11  arkadaşlarının vefa ettiğini belirterek, dönemin hatıralarını anlattı.

 

GENÇLİĞE HİTABEYİ OKUMALARI BÜYÜK GURUR

Dekan Prof. Dr. Derya Gümürdülü de, ilk mezunlara yönelik mezuniyet töreni düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Dekan Gümürdülü, “Fakültemiz. 12

 

Nisan 1972 yılında kurulmuştu. Bu yıl 50. Kuruluş Yıldönümü. 1977’de ilk mezunlarımızı verdik ve onlar için mezuniyet töreni yapılmamış. Bugün onlar için sembolik bir mezuniyet töreni yapmak istedik. Aynı zamanda bir mezunlar günümüz yoktu ve ilkini yaptığımız törenin Mezunlar Buluşması-Kebap Günü adı altında gelenekselleşmesini planlıyoruz. İlk mezunlarımızın hepsi 65 yaşının üzerinde. Aralarında hala çalışanlar da var, emekliler de mevcut. O yüzden bugün Hipokrat Yemini değil, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudular. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın hemen ardından böyle bir yemin töreninde Geçliğe Hitabe’yi okumaları da hepimiz için büyük gurur” dedi.

 

MARŞ SÖYLEYİP KEP FIRLATTILAR

Prof. Dr. Seval Güneşer’in Nostaljik Ders sunumu yaptığı törende ÇÜTF Marşı hep bir ağızdan söylendi.

Daha sonra yemin töreni gerçekleştirildi. Normal şartlarda fakültenin en kıdemli öğretim üyesinin söylettiği, öğrencilerin de tekrar ederek katıldığı prosedür, tersinden uygulandı ve ÇÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Yankı Filazi, 50 yıllık mezunlara Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuttu. İlk mezunlar Atatürk’ün Gençliğe hitabesini hep bir ağızdan ve gür bir sesle tekrar etti.

Daha sonra mezunlar kep fırlatarak, gençliklerinde, ilk mezuniyetlerinde yaşayamadıkları mutluluğu hep birlikte yaşadı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: 50, yıl, sonra, mezuniyet, töreni, düzenleyen, doktorlar, Gençliğe, Hitabe’yi, okudu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı