301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Mart 2022 - Perşembe 22:35 Bu haber 420 kez okundu
 
53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Sonuçlandı
53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Sonuçlandı
TEKNOLOJİ Haberi


TÜBİTAK tarafından düzenlenen 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasında birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü alan proje sahibi öğrenciler için sergi ve ödül töreni, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Amacı lise öğrenimine devam eden öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak olan TÜBİTAK 2204-A Çağrısı lise öğrencilerinden büyük ilgi gördü. Prof. Dr. Mandal, Sergideki Standları Tek Tek Gezerek Öğrencilerle Sohbet Etti 14 Mart’ta Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in açılışını yaptığı 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması’nın sergisine katılan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, sergide yer alan standları tek tek gezerek öğrencilerle projeleri hakkında sohbet etti.

14-17 Mart tarihleri arasında Sakıp Sabancı Sergi Sarayı’nda eserleri sergilenen öğrencilerin projeleri için ise bugün ödül töreni düzenlendi. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, TÜBİTAK Proje Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Yahya Ayaz, Adana ve Bölge İl Milli Eğitim Müdürleri ve öğrenciler ile danışman öğretmenleri katıldı. Prof. Dr. Tuncel: “Ülkemiz İçin Fikir Üretmeye, Proje Üretmeye Devam!” Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, sergilenen veya sergilenmeyen, bugün dereceye giren veya girmeyen ama tamamı yoğun bir düşünce ve emeğin ürünü olan bu projeleri hazırlayan öğrencilere ve onlara destek olan değerli öğretmenlere teşekkür etti. Prof. Dr. Tuncel konuşmasını şöyle devam sürdürdü; “Ülkemizin sayılı araştırma üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi’nin Rektörü olarak sizleri burada ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum.

Bundan sonraki süreçte de Çukurova Üniversitesi olarak bilimsel etkinlikleri desteklemeyi sürdüreceğiz. Bu tür etkinliklerle, proje sahibi ve düşünen gençlerimizi büyük projeler üreten ve düşünmeyi meslek edinen Üniversitemiz mensuplarıyla bir araya getirmeyi ümit ediyoruz. Sizlerden de yükseköğreniminiz için artık bir araştırma üniversitesi olan Çukurova Üniversitemizi tercih etmenizi bekliyor ve sizleri ilgi duyduğunuz alanlarda bilim yuvası olan Üniversitemizde yine proje üretmeye davet ediyorum. Ülkemiz için fikir üretmeye, proje üretmeye devam! Gösterdiğiniz gayretlerden dolayı hepinizi en samimi duygularla kutlar, hayatınızın bundan sonraki döneminde de bilimle ve teknolojiyle iç içe olarak çalışmalarınızı sürdürmenizi dilerim.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: 53., Lise, Öğrencileri, Araştırma, Projeleri, Bölge, Yarışması, Sonuçlandı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı