301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Ekim 2021 - Çarşamba 21:54 Bu haber 667 kez okundu
 
“6 bin kişi, kış aylarında sokağa mı atılacak?”
“6 bin kişi, kış aylarında sokağa mı atılacak?”
SİYASET Haberi


CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde 6 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşüm krizini TBMM’de dile getirdi, Bakanı göreve çağırdı

Kentsel dönüşüm krizi meclise taşındı

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde yaşanan ‘kentsel dönüşüm’ krizini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

6 bin kişiyi ilgilendiren, 20 Ağustos 2020 tarih ve 2848 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile riskli alan ilan edilen Adana’nın Yüreğir ilçesi Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evleri yıkılacak yurttaşlarım büyük mağduriyet yaşadığını kaydeden Dr. Şevkin, meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada “CHP Adana Milletvekilleri olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u sorumlulukla hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.

“BEDELLER DÜŞÜK”

Yaşadıkları evlere ve arsalarına çok düşük kamulaştırma bedeli belirlenen mahalle sakinlerinin kentsel dönüşüm projesi ile adeta çıkmaza sürüklendiğini belirten Dr. Şevkin, şunları söyledi:

“Dar gelirli yurttaşlarımız daha fazla borç yükü altına sokulmuştur. Bir sabah ansızın Cumhurbaşkanı kararı eşliğinde ‘evinizden çıkın’ diye tebligat alan, evlerinin değeri, karşılığında alabilecekleri ev veya işyeri, kira bedeli gibi konularda belirsizlik yaşayan, herhangi resmi bir belge sunulmayan vatandaşlarımızın kış ayına gireceğimiz şu günlerde çaresizlikle baş başa bırakılması vicdansızlıktır. CHP Adana Milletvekilleri olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u sorumlulukla hareket etmeye, mağduriyeti önlemeye çağırıyoruz.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “6, bin, kişi,, kış, aylarında, sokağa, mı, atılacak?”,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı