301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Mayıs 2026 - Çarşamba 08:45
 
Adana’da “19 Mayıs Ruhu” AOSB ile yaşandı
Adana’da “19 Mayıs Ruhu” AOSB ile yaşandı
SPOR Haberi


AOSB Sanayi Gençlik Koşusu Şölene Dönüştü. AOSB, kent yaşamını sporla şenlendirdi.Kent Halkı ve Sanayi Dünyası AOSB Organizasyonunda Buluştu. AOSB 19 Mayıs Coşkusunu Sporla Taçlandırdı. Gençliğin Enerjisi ve Sanayinin Gücü Aynı Parkurda Buluştu. AOSB’den Sosyal Yaşama ve Gençliğe Güçlü Katkı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Sanayi Gençlik Koşusu”, bu yıl da büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Merkez Park’ta düzenlenen organizasyon, sanayi dünyası ile kent halkını aynı sosyal atmosferde buluşturarak Adana’da adeta bir şenlik havası oluşturdu.

AOSB’nin sosyal yönünü ve toplumsal bütünleşmeye verdiği önemi yansıtan organizasyon; gençleri, sporcuları, aileleri, sanayicileri ve vatandaşları aynı parkurda bir araya getirdi. Gençliğin enerjisi, sporun birleştirici gücü ve 19 Mayıs ruhu etkinlik boyunca güçlü şekilde hissedildi.

Etkinliğe AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Nedim Büyüknacar, M. Tansel Ün, N. Yiğit Dağsuyu,  Asım Gül, Ahmet Aslan, Bölge Müdürü Ersin Akpınar, Kadın Sanayiciler Platformu Başkanı Elif Tosmur ve yönetim kurulu üyeleri, sanayici temsilcilerimiz ile yoğun bir halk ve sporcu kitlesi katıldı.

Toplam 410 bin  TL ödülün dağıtıldığı organizasyonda sporcular; genel klasman ile birlikte 18-39, 40-49 ve 50+ yaş kategorilerinde kıyasıya mücadele etti. Gün boyu süren etkinliklerde çocuk yarışları, sahne performansları, dans gösterileri ve konser programları da katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

 

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, organizasyonun ardından yaptığı değerlendirmede etkinliğin beklenenin üzerinde bir katılımla tamamlandığını belirterek, “Sanayi Gençlik Koşusu ile sanayicilerimizi, çalışanlarımızı, gençlerimizi ve Adana halkını aynı sosyal ortamda buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sporun birleştirici gücü sayesinde kentimizde güçlü bir dayanışma atmosferi oluştu. Katılımın yoğun olması, toplumun bu tür sosyal etkinliklere duyduğu ilgiyi ve ihtiyacı açıkça ortaya koydu” dedi.

Akpınar, AOSB’nin yalnızca üretim odaklı bir sanayi bölgesi olmadığını vurgulayarak, “AOSB olarak sanayinin ekonomik gücünü sosyal yaşamla bütünleştiren projelere önem veriyoruz. Bölgemizin sosyal yönünü güçlendiren, kent halkıyla etkileşimi artıran organizasyonları sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bölge Müdürü Akpınar,  organizasyonun yalnızca bir spor etkinliği olmadığına dikkat çekilerek, “Sanayinin kalbinde yükselen bu birlik ve beraberlik tablosu; yalnızca bir spor etkinliği değil, Ata’mızın emanetine sahip çıkan kararlı bir yürüyüşün sembolüdür” mesajı verdi.

Katılımcılara teşekkür eden Akpınar,  “Alanları doldurarak bu eşsiz atmosferi paylaşan tüm halkımıza, enerjileriyle geleceğe ışık tutan gençlerimize ve organizasyonda emeği geçen tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ata’mızın izinde; üretmeye, gelişmeye ve geleceğe birlikte koşmaya devam edeceğiz” dedi.

Organizasyonda sporcular 5K ve 10K parkurlarında yarışırken, etkinlik alanında kurulan stantlar ve oyun alanları da yoğun ilgi gördü. Çocuk koşuları, Gönüllü Anneler Topluluğu +1 Orkestrası sahne performansı ve Adana Dans Kulübü gösterileri etkinliğe renk kattı. Gün boyunca devam eden etkinlikler sayesinde Merkez Park, spor ve sosyal yaşamın buluştuğu büyük bir festival alanına dönüştü.

Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri, AOSB yönetimi tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından organizasyon konser programıyla  coşkulu görüntüler eşliğinde sona erdi.

Dereceye Giren Sporcular

Genel Klasman Erkekler

Sezgin Ataç
Tamin Yitborok Cherkos
Abraham Gemeda Dabi
Genel Klasman Kadınlar

Emebet Ejigu Bizuneh
Chaldu Shuna Kekebo
Zinash Mulata Waketoli
18-39 Yaş Erkekler

Azat Demirtaş
Omar Alhaje
Arda Dölen
18-39 Yaş Kadınlar

Sharon Jeniyo Kipchumba
Anastasia Nikolaeva
Adina Vakhidova
40-49 Yaş Erkekler

Sinan Kosay
Eyyup Yabatu
Koray Het
40-49 Yaş Kadınlar

Nazan Ekin
Bahar Özacar
Zeliha Göker
50+ Yaş Erkekler

Ahmet Bayram
Osman Altun
Bülent İncer
50+ Yaş Kadınlar

Serpil Aslan
Terese Pudokaite
Meltem Aydın

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana’da, “19, Mayıs, Ruhu”, AOSB, ile, yaşandı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı