301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Ağustos 2023 - Çarşamba 17:48 Bu haber 264 kez okundu
 
Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
ADANA Haberi


Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Adana’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenleri kentte Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

ÇELENK SUNULDU

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Atatürk Anıtı önüne çelenk koydu. Ardından şehitler için bir dakika saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

 

ADANALILARIN BAYRAMINI KUTLADILAR

Daha sonra ise Tarihi Kız Lisesi’nde tebriklerin kabulü gerçekleşti. Son olarak ise, Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen geçit töreni gerçekleşti. Adana Valisi Süleyman Elban, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar askeri üstü açık araçtan Adanalıların bayramını kutladı.

 

CUMHURBAŞKANI’NIN MESAJI OKUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zafer Bayramı ile ilgili mesajı okundu. Garnizon komutanlığında görevli bir üst teğmen, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve milli direniş anısına şiirler okundu.

 GEÇİT TÖRENİ

Son olarak ise geçiş töreni gerçekleşti. Geçiş töreninde askerleri birlikler ile askeri araçlar ve gaziler geçiş yaptı. Vatandaşlar askerlerin geçişini güçlü alkışlarla destekledi. Anne ve babaları ile tören gelen çocuklar askerlerin geçişleri esnasında ellerinde ki Türk Bayraklarını güçlüce salladı.

 

KİMLER KATILDI

Törene, Adana Valisi Süleyman Elban, 6. Kolordu Komutanlığı Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana milletvekilleri, kent protokolü ve vatandaşlar katıldı.

HATIRA FOTOĞRAFLARI ÇEKTİRDİLER

Törenin ardından vatandaşlar Adana Valisi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana’da, 30, Ağustos, Zafer, Bayramı, coşkusu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı