301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
30 Haziran 2021 - Çarşamba 20:04 Bu haber 408 kez okundu
 
Adana’da termometreler 41 dereceyi gösterdi
Adana’da termometreler 41 dereceyi gösterdi
ADANA Haberi


Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana’da termometreler 41 dereceyi gösterdi. Sıcak hava dalgası etkisine giren kentte sıcaktan bunalan vatandaşlar parklara akın ederken, bir yaşlı adamın atletle gölgede oturması dikkat çekti.

Sıcak hava dalgasından etkilenen illerden Adana’da Meteoroloji Genel Müdürlüğünün anlık verilerine göre hava sıcaklığı saat 13.30’da gölgede 38,7 derece ölçüldü.

Kentteki parklarda bulunan termometreler ise güneş altında 41 dereceyi gösterdi. Dışarıya çıkmak zorunda kalan ancak sıcaktan bunalan bazı vatandaşlar da parklardaki ağaç gölgelerinde dinlenip el ve yüzlerini yıkadı. Bazı vatandaşlar ise parktaki gölgelik alanlarda atletle oturdu.

Parklardaki güvercinler ise sıcak havadan bunalıp süs havuzuna girerek serinledi. Güvercinlerin tek tek havuza girip başlarını suya daldırıp çıkardıkları görüldü.

İşi olduğu için evden çıkmak zorunda kaldığını söyleyen Halil Alaışık, “Hava sıcak. Allah’ın vermiş olduğu bir sıcaklık. Yapabileceğimiz bir şey yok. Başka serinleyebileceğimiz bir yer yok. Evler de cehennem. Ben aslında Şanlıurfalıyım. Oranın çöl sıcağı var ama insanları etkilemiyor. Burası insanları yıpratıyor” diye konuştu.

Parktaki gölgelik alanda atletle oturan Bekir Uyanık ise sıcaktan bunaldığını belirterek, “İster istemez sıcağı hissediyoruz. Sıcaktan bunaldım, tişörtü çıkarttım. Kendimizi parka attık” dedi.

Mehmet Yılmaz ise Adana sıcağına alışmak zorunda olduklarını kaydederek, “Alışmaktan başka bir alternatifimiz yok. Ev daha sıcak. Park daha serin olduğu için geldik” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana’da, termometreler, 41, dereceyi, gösterdi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı