301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
22 Ocak 2024 - Pazartesi 12:16 Bu haber 182 kez okundu
 
ADANA ESOB’UN DESTEKLERİYLE MESLEK SAHİBİ OLDULAR
ADANA ESOB’UN DESTEKLERİYLE MESLEK SAHİBİ OLDULAR
EKONOMİ Haberi


Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (Adana ESOB), hayata geçirdiği Girişimciliği Destekleme ve Geliştirme projesi kapsamında sertifika töreni düzenlendi. Kursu başarıyla tamamlayarak meslek sahibi olan kursiyerlere sertifikaları Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger tarafından verildi.

 

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (Adana ESOB), Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi’nin (ICMPD) yayınladığı Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı’na (ENHANCER) kabul edilen Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk vatandaşlarına yönelik “Girişimciliği Destekleme ve Geliştirme Merkezi” projesi tamamlandı.

 

Yaklaşık bir yıl süren proje kapsamında, iş makinası operatörlüğü, aşçılık ve grafikerlik kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği hizmet binası, Şehit Ömer Halisdemir Toplantı salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

 

Birlik Başkanı Niyazi Göger, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarların en önemli sorunlarından birisinin ara eleman ihtiyacı olduğuna işaret etti.

 

Yetiştirecek çırak bulunamamasının, ara eleman eksikliğinin birçok sektörün geleceğini ciddi manada tehdit ettiğine dikkati çeken Başkan Niyazi Göger, bu nedenle Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak mesleki eğitimin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını dile getirdi.

 

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak da ara eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik ciddi çalışmalar yürüttüklerini, tamamlanan projenin de bunun örneklerinden birisi olduğunu dile getiren Birlik Başkanı Niyazi Göger, önümüzdeki süreçte farklı meslek guruplarına yönelik yeni kurslar düzenleyeceklerini de dile getirdi.

 

Kursiyerlere meslek yaşantılarına yön verecek tavsiyelerde de bulunan Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan sizler de meslek sahibi olarak bu zincirin bir halkası oldunuz. Bundan sonraki yaşantınızda bazılarınız kendi işyerlerini açarak,  bazılarınız da bir işletmede çalışmak suretiyle meslek yaşantınızı devam ettireceksiniz.  Sizlere tavsiyem; her ne şekilde olursa olsun yaptığınız işi en iyi şekilde yapın. İşinizi yaparken Ahilik ilkeleri çerçevesinde, müşteri velinimetimizdir anlayışıyla hareket edin. Eğitime ve mesleki gelişime açık olun. Kendinizi sürekli yenileyin ve geliştirin” ifadelerini kullandı.

 

Açılış konuşmalarının ardından proje kapsamında açılan, iş makinası operatörlüğü, aşçılık ve grafikerlik kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göger tarafından verildi.

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: , ADANA, ESOB’UN, DESTEKLERİYLE, MESLEK, SAHİBİ, OLDULAR, , , , , ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı