301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Şubat 2021 - Pazartesi 19:28 Bu haber 425 kez okundu
 
Adana İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlara göz açtırmıyor
Adana İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlara göz açtırmıyor
TEKNOLOJİ Haberi


       Adana İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından; Ekim-Kasım-Aralık-Ocak ayları içerisinde internet üzerinden işlenen suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde;

       Cep telefonlarına gönderilen mesajlar, internet ve sosyal medya hesaplarında yayımlanan reklamlar aracılığıyla, Hediye Çeki Verileceği, HGS Yükleneceği, Kart Aidatı İadesi Yapılacağı, Pandemi Yardımı Yapılacağı, Covid-19 Aşı Randevusu Alma, Kontur Yüklemesi Yapılacağı vb. sebeplerle kurumların isimlerini ve simgelerini kullanmak suretiyle Oltalama (Phishing) metodu kullanarak vatandaşların kredi kartı bilgilerini ve şifreleri ile sosyal medya hesaplarının ele geçirilmesi amaçlanarak dolandırıcılık işlemlerinde kullanılmak maksadıyla oluşturulan (128) adet internet sitesi tespit edilmiştir. Bahse konu internet siteleri Türkiye’den erişime engellenmesi maksadıyla Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) bildirimde bulunulmuş olup, sitelerin Türkiye’den erişime engellenmesi sağlanmıştır.

 

       Vatandaşlarımız tarafından; kendileri ile iletişime geçerek, kart aidatı iadesi, hesap işletim ücreti iadesi, ödül kazandınız gibi sizi internet üzerinden çeşitli linklere yönlendirmeye çalışan kötü niyetli kişilerin arama, mesaj yada e-postalarına itibar etmemeleri, bankacılık kart bilgileri ve şifrelerini yazılı veya sözlü olarak paylaşılmaması ve her türlü bankacılık işlemlerini ilgili bankanın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmeleri önem arz etmektedir.

 

       Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması maksadıyla internet üzerinden işlenen suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir.    

       Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana, İl, Jandarma, Komutanlığı, Siber, Suçlara, göz, açtırmıyor,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı