301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Haziran 2022 - Pazartesi 21:39 Bu haber 551 kez okundu
 
ADANA İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN MUHTEŞEM HİZMET
ADANA İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN MUHTEŞEM HİZMET
EĞİTİM Haberi


ADAYLARIN YAŞADIĞI KİMLİK BELGESİ SORUNUNU NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ ÇÖZDÜ

HÜSAMETTİN ERKINAY: "158 ADAYIN KİMLİK KARTI PROBLEMİNİ ÇÖZEREK SINAVA GİRMELERİNİ SAĞLADIK"

Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüsamettin Erkınay hafta sonu YKS sınavına girmek isteyen ancak kimlik belgelerinde sorun olan 158 adayın işlemlerinin gerçekleştirilerek sınava girişlerinin sağlandığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta sonu 3 milyondan fazla öğrenci Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girdi. Fotoğraflı nüfus cüzdanı, fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya fotoğraflı geçerlilik süresi dolmamış pasaportu olmayan adaylar için Adana il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık tutuldu.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hüsamettin Erkınay; "T.C. Kimlik Kartını kaybeden,  T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olan adayların problemlerini giderebilmek amacıyla Bakanlığımızın misyonu ve Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda Adana'daki il ve ilçe nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerimizi sınav günleri açık tuttuk.

Vatandaşlarımızın fotoğrafçı bulma telaşı yaşamaması için de Fotoğrafçılar Odası ile işbirliğine giderek kurumumuzda fotoğrafçıların görevlendirilmesini sağladık. Böylece vatandaşlarımızın sınava sorunsuz bir şekilde girebilmelerini sağladık. Adaylarımızın ve ailelerinin hayır duasını almanın ve vatandaşımıza devletimizin sıcak yüzünü göstermenin mutluluğuna şahitlik ettik. Bu açıdan son derece mutluyum" dedi.

Erkınay; YKS öncesinde Cumartesi ve Pazar günleri Çukurova’da 47, Seyhan’da 37, Yüreğir’de 22, Sarıçam’da 19, Kozan’da 19 ve Ceyhan’da 14 olmak üzere 158 kişinin kimlik kartı başvurusunu aldıklarını da ifade etti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ADANA, İL, NÜFUS, VE, VATANDAŞLIK, MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN, MUHTEŞEM, HİZMET,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı