301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
05 Şubat 2024 - Pazartesi 20:44 Bu haber 241 kez okundu
 
Adana Tüyap Kitap Fuarı cazibesini yitirdi mi?
Adana Tüyap Kitap Fuarı cazibesini yitirdi mi?
KÜLTÜR SANAT Haberi


Adana Tüyap Kitap Fuarı bu yıl 16.ncısı yapıldı. Eskiden fuarlar açılırken, iğne atılsa yere düşmezdi. Lakin bu defa cılızdı. 
Edebiyatın başkenti Adana olmasına rağmen.
Açılışa törenine çok az kişi katıldı.
Belkide sorun her gün artan ve değişen etiket fiyatları gösterilebilir. 
İlk gün talihsiz bir olay yaşandı. Çukurova 16. Kitap Fuarı’nda “Milli Eğitim’e Darbe” adlı kitabın tanıtım afişinden rahatsız olan valinin talimatı üzerine, afişin yayınevi standından kaldırıldığı belirtildi. 
Kitaplar valilik tarafından toplatınca, insanlar üzüldü. Bunun yolu valilik ile değil de, en azından içeriği incelenerek, savcılık kararıyla toplatılabilirdi. Bunu Valilik düzeyinde yapılması, demokrasi sekteye uğradı diye konuşanlar bile oldu.
Fuarda herkes tedirgindi. 
Eğer bir kitapta cebir, şiddet, bölücülük, iftira, isnat varsa, zaten Türkiye Cumhuriyeti Savcıları bunun için var. 

Neyse ilk gün böyle tatsız şeyler yaşandı, sonu da çok iyi olmadı.
Size gördüğüm aksaklıkları anlatacağım.
***

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri stantlarında Adanalı yazar ve çizerlerimiz vardı. Onlar olmazsa, yerel yazar ve çizerlerin kimse yüzüne bakmayacaktı. belediyelerimiz bu fuarlarda nasıl yer alacaklardı doğrusu merak ediyorum. 
***
Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı ve Adana Postası Gazetesi Sahibi Halise Tekbaş, Adanalı yazar ve çizerlerin olduğunu ve hiç bir yetkilinin bu stantlarını gezip, kitap alarak destek vermediler. Adana’da 15 milletvekili var, 15 belediye başkanı...
Onlarca Oda, dernek başkanları var.
Siyasi parti başkanları...
Bir sürü iş insanları. 
Öyle yalap şap stantları üstün körü gezip, hiçbir kitaba bakmadan geçip gittiler. 
Çukurova Belediye başkanı Soner çetin kendi stantında hiç kımıldamadı. 
Büyükşehir Belediyesi Zeydan Karalar ilk gün geldi, o oldu.
Ak Parti Adana Büyükşehir belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir şimşek hızıyla stantları dolaşıp, fotoğraf bile çektirmeden ayrıldı. 
***
Tüyap Kitap Fuarı etkinliğinde 19 Ocak 2024 Çukurova Edebiyatçılar derneğinin düzenlediği Adana’nın değerleri isimli söyleşi...
Düzenleyen Tüyap...
Konuşmacı Doruk Gazetesi Sahibi, Gazeteci yazar Fatoş Tekbaş.

Adanalı hemşehrimiz Şener Şen’i anlatacaktı. 
Anoslar son 15 dakika kalasıyla iki defa yapıldı, o da gürültüye gitti.
Yani yetirince tanıtım yapılmadı.
Konferansa 5-6 kişi katıldı.
Büyük ustaya ayıp oldu. 
Bence Tüyap’ın etkisininde git gide kaybolduğu anlamına geliyor.
Geçmiş yıllara nazaran anoslar yapılır, yerel yazarlar salona duyrulurdu, bu defa gıdım gıdım oldu.  
***
Fuar araları tamam, temiz sayılırdı. Çöpler saat başı dökülü yordu. Lakin herkes saat sekizde orayı terk ederken, stant içlerinin yeterince temizlenmediğini de görmüş olduk. 
Kısacası, temizlik hak getire, stantların içi mezbele gibiydi. Ünlülere verilen değer kadar, yerel yazarlara da verilyseydi, şahane olurdu, ünlüleri aratmayan eserleriyle yerel yazarlar sadece tek eksiklikleri Türkiye’de tanınmamış olmalarıydı. 
***
TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ‘nde kapılarını açmaya hazırlanan TÜYAP 15. Çukurova Kitap Fuarı 2024 yılında 13-21 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştiriledi.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği beraberinde, Çufaş Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile on beş yıldır düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı, bu süre içinde yüzlerce yayınevi ve yazarı Akdeniz’in çeşitli kentlerinden gelen milyonlarca okurla buluşturdu.

13 Ocak 2024 Cumartesi günü açılacak ve dokuz gün boyunca devam edecek fuar, 300’e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşuna ev sahipliği yapacak, dokuz gün boyunca düzenlenecek 93 panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan kültür etkinlikleri ve imza günlerinde, yazarlar okurlarıyla buluşma fırsatı bulabilecek.

Çukurova Kitap Fuarı 2024 Hangi Yazarlar Katılacak?
Fuarın konukları arasında yer alan Ahmet Telli, Ayşe Kulin, Aytül Akal, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Behiç Ak, Buket Uzuner, Doğu Yücel, Engin Alan, Eray Hacıosmanoğlu, Erdem Atay, Faruk Dilaver, Hicabi Demirci, Hidayet Karakuş, Kahraman Tazeoğlu, Kemal Varol, Koray Avcı Çakman, Mine Söğüt, Miyase Sertbarut, Murat Ağırel, Murathan Mungan, Mustafa Balbay, Nihat Genç, Nilgün Ilgaz, Osman Pamukoğlu, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Nurullah Genç, Saygı Öztürk, Sedef Kabaş, Sevil Atasoy, Sinan Akyüz, Sinan Meydan, Sinan Yağmur, Şükrü Erbaş, Talha Uğurluel, Timur Soykan, Tülin Kozikoğlu, Ümit Özdağ, Ünal Güner, Yılmaz Özdil, Zeynep Oral ve daha birçok birbirinden değerli 500’e yakın şair ve yazar beraberinde genç yazarlar da dokuz gün boyunca düzenlenecek etkinlikler ve imza günlerinde başta Adana olmak üzere Akdeniz’in çeşitli illerinden gelen okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana, Tüyap, Kitap, Fuarı, cazibesini, yitirdi, mi?,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı