301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
07 Mayıs 2022 - Cumartesi 20:46 Bu haber 593 kez okundu
 
Adliye önündeki beton bariyerler kaldırıldı
Adliye önündeki beton bariyerler kaldırıldı
ADANA Haberi


Kent merkezinde bulunan eski adliye binası önündeki yol üzerine konulmuş beton bariyerler kaldırıldı. Bariyerlerin kalkmasıyla yol genişledi.

2017 yılında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, olası terör saldırılarına karşı adliye binasında ve çevresinde güvenlik tedbirlerini arttırmıştı. Bu güvenlik tedbirleri kapsamında İnönü Caddesi üzerinde bulunan adliye önündeki yoldaki refüje yaklaşık bir metre yüksekliğinde beton bariyerler konuldu. Adliyenin arka kısmında da güvenlik tedbirleri arttırıldı. İnönü Parkı’ndan adliyenin arka kısmına girişteki demirle kapatılan yol açılıp, demir bariyer, park ile adliye arasındaki yolun üzerine konuldu. Bu sayede araçların adliye çevresine park etmesi engellenmiş oldu. Eski taş binanın ön yol kısmı da beton bariyerle kapatıldı. Arka giriş kısmı ise demir bariyerlerle çevrildi.

 

YOL TEKRAR GENİŞLEDİ

Aradan geçen 5 yıl boyunca bu alanlar güvenlik nedeniyle kapalı kaldı. Yeni adliye binasının yapılmasıyla mevcut adliye binası boşaltıldı. Taşınan adliyenin önünde ise beton bariyerler yolu işgal etmeye devam etti. Esnaflar ve yolu kullanan toplu taşıma aracı şoförleri dar yolun bir an evvel bariyerlerin kaldırılmasıyla genişlemesi konusunda sık sık düşüncelerini dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde bu beton bariyerlerin kaldırılması işlemi gerçekleştirildi. Ana yoldan beton bariyerlerin kalkması ile yol genişledi. Tekrar genişleyen yolda zaman zaman sıkışan trafik rahatladı.

 

YAYA GEÇİDİ

Çevre esnafı adliye taşındıktan sonra bariyerlerin bir anlamının olmadığını ve yolu daraltan bu bariyerlerin kalkmasının yerinde bir karar olduğunu anlattı. Bütün toplu taşıma araçlarının kullandığı alanda zaman zaman trafiğin sıkıştığını dile getiren çevre esnafı, “Araçlar dar yoldan gelip Cemal Gürsel Caddesi’nden çıkan araçlarla çakışıyorlardı. Trafik sıkışıyordu. Şimdi bu sıkışıklık geçti. Ancak yayalar için uygun bir yaya geçidi yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Var olan bir yaya geçidi var bunun elden geçirilmesi gerekiyor. Çünkü yayalar hızlı gelen toplu taşıma araçları nedeniyle zor anlar yaşıyorlar” ifadelerini kullandılar.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adliye, önündeki, beton, bariyerler, kaldırıldı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı