301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
21 Eylül 2023 - Perşembe 22:17 Bu haber 210 kez okundu
 
"AİLE ÇALIŞTAYI"NIN AÇILIŞI VALİ KÖŞGER’İN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
"AİLE ÇALIŞTAYI"NIN AÇILIŞI VALİ KÖŞGER’İN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ADANA Haberi


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen "Aile Çalıştayı"nın açılışı Vali Sayın Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması amacıyla Yüreğir Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Köşger’in yanı sıra Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Müftüsü Mehmet Taşcı ile akademisyenler katıldı.

Programda konuşan Vali Köşger, bir sürü suni gündemin içinde meşgul olduğumuz, asıl meseleyi kaybettiğimiz bir dönemden geçtiğimizi belirtti. Belki de tarihin her döneminde böyle olduğunu söyleyen Vali Köşger, “Esas meselemizin ‘aile’ olması lazım. Yani Türkiye’nin baş meselesi, gündemde tutulması gereken asıl konu bu olması lazım. Çünkü bizim toplumumuzun temeli ailedir. Bizi biz yapan değerlerle birlikte ailemizi sağlam bir şekilde koruyor olmamız lazım.” dedi.

Bunu 55-60 ülkeyi gezmiş, eğitim sebebiyle çeşitli ülkelerde bulunmuş birisi olarak gözlemlerime dayanarak ve 35 yılı aşkın da bir idareci olarak söylediğini belirten Vali Köşger, “Bunu bu ülkenin 60 yaşına yakın bir vatandaşı olarak da söylüyorum.  Bizim toplumumuzun en değerli, en üstün, en önemli tarafı sağlam bir aile yapısına sahip olmasıdır. Bizi biz yapan, bizi ayakta tutan,  bin yıllardır varlığımıza sürdürmemizi sağlayan esas unsur ailedir.” dedi.

Bunu en basit konularda bile gözlemleyebildiğimizi aktaran Vali Köşger, “Yurt dışında 60’lı yıllarda Batı’nın hızlı gelişmesi neticesinde bizim belki de en geri kalmış kesimimiz köylerde henüz belki şehrini bile görmemiş insanlarımızı Batıya transfer ettiler. Onları transfer eden Batılı ülkeleri insanlarımızı kısa sürede asimile edeceklerini ve kendilerine benzeteceklerini zannediyorlardı. Ta ki bizim insanlarımız orada kendi ailesini, yuvasını kuruncaya kadar. Kendi ailesini kuran milletimiz, orada hiçbir şekilde asimile olmadı. Kendi değerleriyle orada varlığını sürdürdü. Aile yapısını bozduğunuz andan itibaren süratli bir şekilde biz, biz olmaktan çıkıyoruz. Başkalarına benzemeye başlıyoruz. Bu küçük bir örnek.” dedi.

Konuşmasının devamında şu an yaşamakta olduğumuz birçok sosyal hadisenin, sosyal problemin temelinde aile yapısının zayıflaması ya da bozulmaya başlamasının olduğunu ifade eden Vali Köşger, “Biz büyük aileyi maalesef kaybettik. Büyük aile dediğim dedeler, nineler, halalar, teyzelerle birlikte bir aile. Sistematik bir şekilde Türk aile yapısına yönelik bir saldırı var. Bunu hiçbirimizin göz ardı etmemesi lazım. Önce fert olarak kendi ailemizden başlamamız lazım. Fert olarak kendi çekirdek ailemizi sağlam tutacağız ki sonra büyük ailemizi sağlam tutalım. Toplumun, temeli bu. Bireyin sığınağı da bu. Çocuklar için diyoruz ama büyükler için de öyle. Belli bir yaşa gelmiş insanın yine gidebileceği bir yer var mı?” dedi.

Hiçbir kurumun,  hiçbir suni yapının aile sıcaklığını veremeyeceğine de değinen Vali Köşger, “Huzurevleri bir karı kocanın bir çatı altında birlikte yaşamasının huzurunu veriyor mu? Kurumlarımızın fedakarca çalışmasına rağmen bir sevgi evi aile ortamının sıcaklığını verebiliyor mu? Bütün özverimize, bütün hassasiyetimize rağmen hiçbirisi ailenin yerini tutmaz, hiçbirisi ailenin yerine ikame edilemez.” dedi.

Bizi bin yıllardır ayakta tutan, bizi bin yıllardır milletler arasında üstün, milletler asında mücadeleci, milletler arasında yıkılmadan yolumuza devam etmemizi sağlayan en önemli unsurun aile olduğunu belirten Vali Köşger, “O yüzden ailemizi yönelik saldırıları öngörerek ailemizi zayıflatmaya yönelik bütün saldırıları bertaraf ederek yolumuza devam etmemiz lazım. Yoksa kaybolup gideceğiz. Bugün Batı’nın geldiği durumu görüyorsunuz. İskandinav ülkelerinde yüzde 70’leri 75’leri buldu single yaşam. Tek başına yaşıyor insanlar. Bunalıma giriyor, intihar ediyor. Bütün sosyal yapıların arkasında bu aile yapısının bozulması var. O yüzden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın uzmanlarının, mensuplarının yapması gereken en önemli şey, aile yapısını güçlendirmeye yönelik bütün tedbirleri almaktır. Aile yapısını bozmaya yönelik saldırıları görüp önceden öngörüp ona yönelik tedbirler almak lazım. Tabi bunda devletimizin diğer müesseselerinin ve yaygın medyanın da desteği lazım.  Aile yapısını bozucu nitelikle yayınların olmaması gerekiyor. Her birimize önce kendi ailemizi korumak, sağlam tutmak, çocuklarımıza sahip çıkmak, yaşlılarımıza sahip çıkmak konusunda büyük vazifeler düşüyor. Hep birlikte Türk aile yapısını korumaya yönelik çalışmamız lazım.” dedi.

Bugünkü bu çalıştayda, birçok başlık altında aileye yönelik yapılan saldırılar, zayıflatıcı unsurları devreden çıkarmaya vakıf çalışmalar ve aile yapısını güçlendirmek için yapılması gerekenleri ortaya koyacağını dile getiren Vali Köşger, “Akademisyenlerimizin, katılımcılarımızın çeşitli görüş alışverişleri yapacağı ve öneriler sunacağı çalıştayımızın çok verimli olacağını düşünüyorum. Bütün katılımcılara ve fikir beyan eden tüm akademisyenlere şükranlarımı sunuyorum. Çünkü yapılan iş çok önemli.” dedi.

Vali Köşger’in konuşmasının ardından çeşitli başlıklarda ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik görüş ve öneriler ele alındı.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: "AİLE, ÇALIŞTAYI"NIN, AÇILIŞI, VALİ, KÖŞGER’İN, KATILIMIYLA, GERÇEKLEŞTİRİLDİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı