301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
22 Nisan 2022 - Cuma 22:13 Bu haber 298 kez okundu
 
“AKINCILAR-STADYUM HAFİF RAYLI SİSTEM HATTI PROJESİ” HAKKINDA BAKANLIĞIN CEVABI!
“AKINCILAR-STADYUM HAFİF RAYLI SİSTEM HATTI PROJESİ” HAKKINDA BAKANLIĞIN CEVABI!
SİYASET Haberi


Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Adana Büyükşehir Belediyesi “Akıncılar-Stadyum Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi” için yaptığı kredi anlaşmasına, belediye meclisinden onay almasına rağmen yaklaşık bir  yıldır neden onay verilmediğini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoglu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek soru önergesi vermişti. Sorular şu şekildeydi:

1. Adana Büyükşehir Belediyesi “Akıncılar-Stadyum Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi” için yaptığı kredi anlaşmasına, belediye meclisinden onay almasına rağmen yaklaşık1 yıldır neden onay verilmemiştir?

2. Hazine garantisi istenmeyen 275 milyon dolarlık kredi anlaşması yapılan proje 2020 Yatırım Programı'na neden alınmamıştır?

3. Bir an önce hayata geçirilmesi için Bakanlık olarak onay aşamasının hızlandırılması için bir çalışmanız olacak mıdır?

Koncuk’un sorularına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 7/58535 esas sayılı yazı ile aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

“Adana Metrosu 1. Etap Hastane-Akıncılar HRS Hattı Güzergâh ve Plan- Profilleri 1998 yılında Bakanlığımızca onaylanmış olup, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanarak işletmeye açılmıştır. Bakanlığımızca onaylanan 2. Etap Akıncılar-Stadyum HRS Hattına ait kesin projelerde ise geçen süre dikkate alınarak, yolculuk değerlerinde değişiklikler meydana geldiği ve teknik analizin yapılabilmesi için öncelikle fizibilite raporunun güncellenmesinin gerektiği Adana Büyükşehir Belediyesine bildirilmiş olup, bugüne kadar Bakanlığımıza herhangi bir rapor ve çalışma sunulmamıştır. İstenen teknik çalışmanın sunulması Bakanlığımız uygun görüşünün alınması ve akabinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına müracaatı halinde söz konusu talep mümkün olabilmektedir.”

Gelen cevaba göre, Adana Büyükşehir Belediyesinden bir rapor beklenmektedir. Raporun gönderilip gönderilmediğini konusunda Adana Büyükşehir Belediyesi gerekli açıklamayı yapmalı ve gönderilmemişse, bir an önce gönderilmesi sağlanmalıdır. Adanalı artık yılan hikayesine dönen ve bir türlü çözülmeyen bu metro probleminin bir an önce çözülmesini istemektedir.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: “AKINCILAR-STADYUM, HAFİF, RAYLI, SİSTEM, HATTI, PROJESİ”, HAKKINDA, BAKANLIĞIN, CEVABI!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı