301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Ağustos 2022 - Cuma 23:20 Bu haber 427 kez okundu
 
AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ TUZAK DAĞITIM TÖRENİ VALİ ELBAN’IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ TUZAK DAĞITIM TÖRENİ VALİ ELBAN’IN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ADANA Haberi


Adana’mızın tarımsal verimliliğine katkı sağlamak, tarımsal üretime zarar veren Akdeniz meyve sineği ile mücadeleyi kararlılıkla sürdürmek amacıyla düzenlenen tuzak dağıtım töreni; Vali Dr. Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirilen törende konuşan Vali Elban; üretimimize, ihracatımıza, çiftçimizin doğrudan gelirine zarar veren Akdeniz meyve sineği ile mücadelenin altını çizmek için toplandıklarını dile getirdi.

Akdeniz meyve sineğinin zararlarının herkesçe bilindiğini söyleyen Vali Elban, “Bununla mücadelenin münferit bir mücadele olmadığını da hepimiz biliyoruz. Bugün burada bulunma amacımız da tuzak dağıtımının yanında bu mücadeleye dikkat çekmek. Her ne kadar birçok kurumumuz, sivil toplum kuruluşlarımız mücadeleye destek veriyor olsa da yereldeki en önemli paydaş çiftçilerimiz. Çiftçilerimizle beraber herkesin taşın altına elini koymadan bu mücadelenin başarılı olmayacağını biliyoruz. Onun için de bugün özellikle bu mücadele ile ilgili tuzak dağıtımı yapılırken bu konunun altını çizmek istedik.” dedi.

Akdeniz meyve sineği ile mücadelede İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün alanda başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirten Vali Elban, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Onlara bu mücadelede Tarım ve Orman Bakanlığımız destek veriyor. Bakanlığımıza da müteşşekiriz. Belediyelerimiz, odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız tüm paydaşlar bu mücadeleye destek veriyor ama en önemli destek çiftçilerimizden. Onların da bu mücadelede çok önemli fonksiyon icra ettiklerini biliyoruz. Daha fazla destek, daha fazla iş birliği diyerek emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Elban’ın konuşmasının ardından Yüreğir, Seyhan, Karataş ve Kozan ilçelerinde toplam 7.000 da. alanda kitle yakalama tuzaklarının dağıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: AKDENİZ, MEYVE, SİNEĞİ, TUZAK, DAĞITIM, TÖRENİ, VALİ, ELBAN’IN, KATILIMIYLA, GERÇEKLEŞTİRİLDİ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı