301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Şubat 2024 - Perşembe 23:20 Bu haber 139 kez okundu
 
AKKUYU NGS’NİN 1’İNCİ ÜNİTESİ’NDE MONTAJ ÇALIŞMALARI İÇİN ÖZEL ALAN OLUŞTURLDU
AKKUYU NGS’NİN 1’İNCİ ÜNİTESİ’NDE MONTAJ ÇALIŞMALARI İÇİN ÖZEL ALAN OLUŞTURLDU
DÜNYA Haberi


Özel alanın oluşturulması, 1’inci Ünite’nin reaktör binasında genel inşaat işlerinin tamamlanması ile ekipman çalıştırma ve ayarlama aşamasına geçilmesi anlamına geliyor

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci Güç Ünitesi’nde bulunan reaktör bölmesinde, reaktör kontrol kurulumu için gereken temizlik yapılarak özel bir alan oluşturuldu.

Bu alanın oluşturulması, sıcak soğuk çalıştırma yapılmadan önce simülasyon yakıt çubuklarının yüklenmesi ile ekipman parçalarının belirlenen konuma yerleştirilmesini içeren reaktörün kontrol kurulumu çalışmalarının yapılmasına olanak verecek. 

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. uzmanları, teknik düzenlemelerin gerekliliklerine uygun olarak tüm temizlik koşullarını sağladı. İnşaat malzemeleri reaktör kontrol kurulumu alanından çıkarıldı, her gün pek çok kez püskürtmeli yaş temizlik yapıldı ve ekipman montajının kontrolünden sorumlu personel dışında alana erişim sınırlandırıldı. Özel alan, Akkuyu NGS’nin yaşam döngüsünün tüm aşamalarında korunacak.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Nükleer Güç Santrali (NGS) Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh konuyla ilgili olarak şunları belirtti: “Aralık 2023’te Akkuyu NGS’nin ilk güç ünitesi için işletmeye alma iznini aldık. Bu sayede çalıştırma ve ayarlama işlemlerine geçebiliyoruz. Yüksek teknolojiye sahip ekipmanların işletmeye hazırlanmasına yönelik teknik açıdan zorluk teşkil eden tüm çalışmalar AKKUYU NÜKLEER A.Ş.’nin deneyimli uzmanları tarafından gerçekleştiriliyor. Reaktörün kontrol kurulumu için aktif hazırlıklar sürüyor, bu hazırlıkların önemli bir aşaması da özel olanın oluşturulmasıydı. Bu, Akkuyu NGS’nin 1’inci Ünitesi’nin reaktör binasının reaktör bölmesindeki genel inşaat işlerinin tamamlanması anlamına geliyor. Endüstriyel temizlik kuralları, yabancı cisimlerin, inşaat malzemelerinin bölmeye girişini engelliyor ve ekipman montajı sırasında gerekli tüm güvenlik gerekliliklerine uyulmasını sağlıyor. Artık yakıt çubukları simülatörlerinin yüklenmesi ve soğuk-sıcak test aşaması için doğrudan reaktör bileşenlerinin kurulumuna geçiyoruz.”

Bilgi notu:  Mersin’de inşa edilen Akkuyu NGS, Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olma özelliği taşıyor. 

Akkuyu NGS projesi, her biri 1200 MW kapasiteli Rus tasarımı VVER tipi 3+ Nesil reaktörlere sahip 4 güç ünitesinden oluşuyor.  Akkuyu NGS’nin inşası, küresel nükleer endüstride BOO (Build-Own-Operate ya da “Yap-Sahip Ol-İşlet”) modeli kullanılarak hayata geçirilen ilk projedir. 

Rusya, yabancı ortaklarıyla yapıcı bir diyalog yürütmeye, dünyanın her köşesinden ülkelerle iş birliğini geliştirmeye ve aktif olarak çok kutuplu bir uluslararası ilişkiler sistemi oluşturmaya devam ediyor. Büyük yabancı enerji projelerini hayata geçirmeyi sürdüren Rosatom ve işletmeleri bu çalışmalarda aktif rol alıyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: AKKUYU, NGS’NİN, 1’İNCİ, ÜNİTESİ’NDE, MONTAJ, ÇALIŞMALARI, İÇİN, ÖZEL, ALAN, OLUŞTURLDU,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı