301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
03 Mayıs 2022 - Salı 23:19 Bu haber 362 kez okundu
 
ALADAĞ’IN GİREGİYENİKÖY’ÜNDE ÇİFTE BAYRAM
ALADAĞ’IN GİREGİYENİKÖY’ÜNDE ÇİFTE BAYRAM
EĞİTİM Haberi


Adana’nın Aladağ İlçesi Giregiyeniköy’de ilk kez seçilen kadın muhtar yıllar sonra kapalı olan Okulda ana sınıfı açılmasına öncülük etti. 2 Çocuk Annesi Muhtar Hatice Ataş’a Adana’daki kadın muhtarlar ile kadın dernek başkanlarından sağlanan destekle Anaokulu’nda  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması gerçekleştirildi

Adana’nın Aladağ İlçesi Giregiyeniköy’de  yıllar sonra eğitim vermeye başlayan  Anaokulu’nda öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladı.

Adana’ya 100 kilometre uzaklıkta olan ve 1959 yılından itibaren eğitim vermeye başlayan okul, 10 yıl önce kapanmış. Köye ilk kez   2 çocuk annesi  Hatice Ataş muhtar olarak seçildi. N Kadın muhtar ilk önce Giregiyeniköy’de bir kütüphane açılmasına öncülük etmiş ve ardından ilkokul kapalı olmasına rağmen anaokulu açılmasını ve bir öğretmenin atanması sağlanmış.  Giregiyeniköy’de artık yıllar sonra Anaokulu eğitimini sürdürüyor.

Giregiyeniköy Muhtari Hatice Ataş’a kadınlardan destek geldi. Seyhan Kadın-Çocuk Dayanışma Derneği (SEKAD)  yönetim kurulu Başkanı Elife Müftüoğlu, Yaşatki Yaşa Derneği (YAYADER) Yönetim Kurulu Başkanı Nejla Başkan,  Adana Cemalpasa Mahallesi Muhtarı Nerjin Cevher Çamurdan, Kurtulus Mahallesi Muhtari Nevin Bicer CHP İl Yönetiminde STK’lardan sorumlu Sonay Gültekin, Seyhan Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Duygu Ayce Atikaslan,   Bünyamin Deniz Kıraç  ve Figen Işıkber ile ESKADE Başkanı Şaziment Demirkıran’in  destek ve katkıları sonucu gezi düzenlendi. Köy Anaokulu kütüphanesine kitaplar hediye edildi. Anaokulu öğrencilerinin tüm eğitim ihtiyaçları karşılandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklarla bir araya gelindi. Dağıtılan balon ve bayraklarla marşlar ve 23 Nisan şarkıları seslendirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Aladağ’ın Giregiyeniköy yeni açılan anaokulunda SEKAD ve YAYADER dernekleri başkanı Elife Müftüoğlu ve Nejla Başkan, “Çocuklarımızla bereber bayramımızı kutladık. Burada en önemli etken köyümüzün kadın muhtarı  Hatice Ataş'ın eğitime önem vermesi. Bu etkinliğimizde Psikolog arkadaşımız  Derya Genç'in köydeki kadın ve erkeklere  özel alan farkındalığı ve istismara uğrayan çocuk davranışları hakkında bilgilendirme yaptı Ayrica Anaokulu çocuklarımıza da  mahremiyet eğitiminde çocukların kendilerine ve diğerlerine yönelik özel alan farkındalığı kazanmaları sağlandı. Bağışçılarımızın gönderdiği Kitap ,oyuncak ve Anaokul çantalarını  verdik. Rojin Şahin gönüllümüz de yüz boyama yaparak çocukların 23 Nisan kutlamasını yaşattı. Her şey çocuklarımız için. Burada kutlamamıza neden olan Kadın muhtarımıza, STK temsilcilerimize geleceğimiz çocuklarımız adına teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerimizi sürdüreceğiz.” dediler.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: ALADAĞ’IN, GİREGİYENİKÖY’ÜNDE, ÇİFTE, BAYRAM,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı