301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
08 Haziran 2021 - Salı 13:27 Bu haber 346 kez okundu
 
Anaokulda Masal ve Matematik Atölyesi kuruldu
Anaokulda Masal ve Matematik Atölyesi kuruldu
EĞİTİM Haberi


Adana’da yenilikçi bir eğitim anlayışı geliştirildi

Okul Öncesi Eğitim Öğretmeni Hanife Kuş,“Heybemizde masal-matematik-kukla arasında bağ kurmak var. Akdeniz’den başlayıp Doğu Anadolu’ya, Doğu Anadolu'dan Karadeniz'e oradan da tüm Ülkeye yayılacak bu bağ kurma işi; amacımız az zaman çok kazanım ise. Masal Matematik Atölyesi ile yenilikçi bir eğitim anlayışı geliştiriyoruz” dedi.

Kuş, “Tüm ülkenin çocukları bu atölye de bulaşabilir, masallar dinleyip dinlediği masalın matematik aktivitesini uygulayabilir. Kuklası ile karakterlerin ruhuna bürünebilir. Çocuk masalda, masal matematikte, matematik kuklada, hepsi kültür elçileriyle masaldan matematiğe yolculuğuna çıkıyorlar” dedi.

 Çukurova Anaokulu’nda kurulan Masal ve Matematik Atölyesi açıldı.

Çukurova Anaokulu’nda okul öncesi eğitim öğretmeni olarak görev yapan proje kurucusu Hanife Kuş, proje ortağı olan öğretmen arkadaşları Habibe Günerhan, Fazilet Sever, İlknur Göktaş, Dilara Berkyez,Ayşegül Şahin ve Özgür Yıldırım ile birlikte projenin yaygınlaştırılmasını sağlamak için Çukurova Anaokulu’nda bir Masal ve Matematik atölyesi kurduklarını açıkladı.

Proje kurucusu Hanife Kuş, projede Adana Çukurova Anaokulu, Adana Akkapı Anaokulu, Zonguldak Gülşen Utku Anaokulu ve Kars Başbakanlık TOKİ İlkokulu’nun yer aldıklarını belirterek, açtıkları atölye hakkında şunları kaydetti:

“Çocuk Masal dinlemeliydi ve Masal da kendi canlılığı ile çocuğun elinden, yüreğinden tutmalıydı. Masal ile kol kola girmiş çocukların yolculuğu idi Kültür Elçileriyle Masaldan matematiğe adlı etwining projesi. Masallar kültürel kodları, değerler eğitimi, müfredata uygun her kazanımı ile eğitim ortamında ve çocuklarımızın yanında. Ama asıl mesele matematik ve Masal karakterlerinin kuklası neden mi? Masal canlı mı canlı bir araç bizi hedeflerimize götürecek olan ve bize der ki Ben kendi görevimi yerine getirmek için buradayım. Peki sizin heybenizde ne var? Şöyle söyledik Masal'a:

Heybemizde masal-matematik-kukla arasında bağ kurmak var. Akdeniz’den başlayıp Doğu Anadolu’ya, Doğu Anadolu'dan Karadeniz'e oradan da tüm ülkeye yayılacak bu bağ kurma işi; amacımız az zaman çok kazanım ise. Masal Matematik Atölyesi ile yenilikçi bir eğitim anlayışı geliştiriyoruz. Tüm ülkenin çocukları bu atölye de bulaşabilir, masallar dinleyip dinlediği masalın matematik aktivitesini uygulayabilir. Kuklası ile karakterlerin ruhuna bürünebilir. Çocuk masalda, masal matematikte, matematik kuklada, hepsi kültür elçileriyle masaldan matematiğe yolculuğuna çıkıyorlar.”

Okul Öncesi Eğitim Öğretmeni Hanife Kuş ve projede yer alan arkadaşları Habibe Günerhan, Fazilet Sever, İlknur Göktaş, Dilara Berkyez,Ayşegül Şahin ve Özgür Yıldırım ile adına yolculuk dedikleri bu projeyi başlatan ve Adana’da oluşturulan atölyede canlı bağlantılar ve yüz yüze eğitim olmak üzere ülkenin tüm çocuklarının masallar dinleyip, dinledikleri masalların matematik aktivitelerini uygulayarak pedagojik gelişimlerini desteklemeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Anaokulda, Masal, ve, Matematik, Atölyesi, kuruldu,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı