301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
26 Haziran 2021 - Cumartesi 11:24 Bu haber 545 kez okundu
 
Anneden devlete çağrı; “Oğlum Ya Hastaneye ya Hapishaneye gitmeli “
Anneden devlete çağrı; “Oğlum Ya Hastaneye ya Hapishaneye gitmeli “
ASAYİŞ Haberi


Madde bağımlı oğlu tarafından evleri talan edilen aile dram üstüne dram yaşadı. 19 Mayıs Mahallesi 1056 sokakta yaşanan acı gerçekler sokak sakinlerini şok etti. Annesinin evde olmadığını fırsat gören ailenin tek erkek çocuğu evde ne var ne yok her şeyi madde bağımlı arkadaşları ile birlikte talan edip madde almak için bu çılgınlığı gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

 

“ Devletimiz bize sahip çıkmalı “

Eşi yıllar önce vefat eden 40 Yaşında 6 çocuğuna kol kanat olan Şanlıurfa’lı Zehra anne yaşanan olayı gözleri yaşlı anlattı. Zehra Beşenk, evladının öncelikle tedavi edilmesini istediklerini söyledi. Anne Beşenk; “ Çocuğum ya tedavi edilmeli, Yada hapishaneye gönderilmeli. “ söylemlerini şu şekilde sürdürdü. “Devletimizden ailemize sahip çıkmasını istiyoruz.” Evin kapısı ve penceresini söküldüğü için bomboş evde uyumaktan korktuklarını vurguladı.

 

Adana'da uyuşturucu bağımlısı 18 yaşındaki genç, madde parası için evdeki eşyaların yanı sıra demir şebekeleri, kapıları ve musluk başlarını dahi sattı. Evde hiçbir eşyası kalmayan gencin annesi gözyaşlarıyla oğlunun tedavisi için yardım istedi. 40 yaşındaki 6 çocuk annesi Zeliha Beşenk, 6 sene önce eşi İbrahim'i kaybetti. Eşinin vefatından sonra çocuklarıyla bir başına kalan kira idemekte zorlanan genç kadına, merkez Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi'nde Adana iyilik hareketi Köprü Yardımlaşma Derneği-organizesi ile hayırseverlerin katkılarıyla ev alındı. 6 çocuğunu da okutarak evinde hayatını idame ettirmeye başladı.

 

Kızları ile birlikte geçim ihtiyacını karşılamak için Konya’da tarım alanlarında çalışmaya giden Şanlıurfa’lı Zehra Anne Konya’da çalışırken. Adana’da evde kalan oğlu evin lambaları, Muslukları, Pencere demirlerini, (Pencere demir Şebekeleri)  Odaların kapılarını, Televizyon, Buzdolabı, Çamaşır makinesi, Bulaşık makinesi ve klimalarını madde bağımlı arkadaşlarının yardımı ile söküp eskicilere satarak elde ettiği paralarla madde alan genç yaptıklarından pişman olduğunu ailesi ile paylaşarak tedavi edilmek istediğini söyledi. Parasız kalan genç daha sonra yine evlerine arkadaşları ile birlikte gelerek evdeki buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırınlı ocağı götürerek sattı. Evde yatacak kanepe ile oturma gurbu ve perdeler ile giysileri dahi satıp madde alan genç, kendine geldiğinde ailesine çok pişman olduğunu ağlayarak anlattı.   Beşenk:"Oğlumun tedavi olmasını istiyorum""Her şey gelir ama evlat gelmez" dedi.

 

“Herşey gidip gelir ancak evlat bulunmuyor “

Beşenk, 2 sene önce oğlu Mustafa'yı evlendirdi. Oğlunun bu evlilikten de 1 erkek çocuğu dünyaya geldi.Ancak Mustafa Beşenk, evlendikten sonra uyuşturucu batağına düştü. Çalıştığı işten de ayrılan Beşenk, annesi ve eşinden para alarak uyuşturucu madde kullanmaya başladı. Bu sene bağımlılığı daha da artan genç, uyuşturucu parası için evdeki eşyaları satmaya başladı.20 gün önce 5 kızıyla birlikte tarlada çalışmak için Konya'nın Ereğli ilçesine giden Zeliha Beşenk, 2 gün önce komşularından 'Oğlun evdeki bütün eşyaları sattı. Evinin kapısı bile yok' diyerek gelen telefon üzerine evine geldi. Anne Zeliha Beşenk.

Kendi evindeki ve oğlunun evindeki bütün eşyaların, demir şebekelerini, musluk başları ve kapıların dahi oğlu tarafından uyuşturucu parası için satıldığını gördü.Gelinini babasının evine gönderen Beşenk, oğluna da 2 gündür ulaşamadı."Her şey gidip geliyor ama evlat gelmiyor"Oğlunun tedavi olmasını isteyen Zeliha Beşenk, "Benim oğlum madde kullanıyor. Yetkililerden yardım bekliyorum. Ev için bir şey istemiyorum. Sadece oğlum iyi olsun yeter. Her şey gidip geliyor ama evlat gelmiyor. Onun için yalvarıyorum size. Oğlum ne bulursa her şeyi kullanıyor" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Anneden, devlete, çağrı;, “Oğlum, Ya, Hastaneye, ya, Hapishaneye, gitmeli, “,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Yazarlar
Alıntı Yazarlar
Anketler
Yeni haber sitemizi nasıl buldunuz ?
Adana

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı